Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Merkez’nin, 13 Temmuz’da aldığı kararla öğrenci servislerinde ücretin 0-3 kilometre arası için 860 TL, 3-8 kilometre arası 983 TL, 8-15 kilometre arası bin 106 TL, 15-25 kilometre arası bin 500 TL, 25-35 kilometre arası 2 bin 255 TL olarak belirlediğini kaydeden Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, “Pahalılığın faturası sadece servisci esnafına kesilmesin bu konuda herkes elini taşın altına koysun” dedi.
“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN”
Oda Başkanı Aşkın Gündoğdu, yaptığı açıklamada, şöyle devam etti. “Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 13 Temmuz’da 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak öğrenci servisi ücretleri belirlenirken mazotun litre fiyatı 26.37 TL’ydi. Şimdi ise 37 lirayı geçti. Bizim bu işi bu fiyatlarla yapabilmemiz çok zor. Pahalılığın faturası sadece servis esnafına kesilmesin. Herkes taşın altına elini koysun. Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) yazı yazarak, 13 Temmuz tarihinde alınan zam kararının yetersiz kalmasından dolayı ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesini talep ettik fakat bu talebimiz reddedildi. UKOME bu tarifeyi belirlerken mazotun liste fiyatı 26.37 liraydı. Hemen hemen her gün gelen zamlarla birlikte mazotun litre fiyatı 37 lirayı geçti. Önümüzdeki günlerde daha da artacak” dedi.
“ÖNCELİKLE FİYAT TARİFESİNDE BİR DÜZENLEME YAPILMASINI BEKLİYORUZ”
Gündoğdu, “Önümüzü göremiyoruz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü, “UKOME’ye fiyat tarifesinin yeniden güncellenmesi için yazı yazdık ve mazot zamları dikkate alınarak ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesini talep ettik. Fakat yazımıza gelen cevapta 13 Temmuz’da belirlenen ücret tarifesine göre hizmet verileceği belirtiliyor. Servisçilik yapan şoför esnafımızın ayakta kalabilmesi için okullar açılmadan bir an önce bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Biz bu maliyetlerle bu işi yapmamız çok ama çok zor. Sabit giderlerimiz kalem olarak yüzde 35 oranında artt ve artmayada devam ediyor. Bunun sonu ne olur anlamış değiliz. Bir çözüm bulmaları lazım. Yatta indirimli mazot veriyorlar, servisçilik yapan esnafa da indirimli mazot versinler. Ya da ÖTV’leri kaldırsınlar. Fatura sadece esnafa kesilmesin. Herkes elini taşın altına koysun. Fabrika servislerinde de sorunlar yaşadık,yaşıyoruz. Bize önerilen zamlarla bu işleri yapabilmemiz gerçekten inanılmaz şekilde çok zor. İşverenlerin de elini taşın altına koymasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.