Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

‘HAKKIMI İSTERİM OYUNU’ İLGİYLE İZLENDİ

‘HAKKIMI İSTERİM OYUNU’ İLGİYLE İZLENDİ
Tekirdağ Barosu Tiyatro Topluluğu ilkini Süleymanpaşa‘da, ikincisini Çorlu’da sahnelediği ‘Hakkımı İsterim oyunu Çerkezköy’de de ilgiyle takip edildi.

Tekirdağ Barosu Tiyatro Topluluğu’nun Rus Yazar Anton Çehov’un eseri olan ‘Hakkımı İsterim’ tiyatro oyunu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi Salonunda sahnelendi. Yönetmenliğini Tekirdağ’ın ünlü Devlet Sanatçısı Tiyatrocu Orhan Kurtuldu’nun yaptığı ve Yönetmen Yardımcılığını da STJ. Av. Oğuzhan Bilgiç’in üstlendiği ‘Hakkımı İsterim’ oyununa Tekirdağ Barosu avukatları rol alıyor. Oyuncular, Stj Av. İrem Demirok, StJ Av. Yağız Yener, StJ Av. Ecem Deniz Yiğit, StJ. Av. Oya islam, StJ Av. Dilay Akkaya, Av. Selamet Özcirit, Av. Gülen Ağan, Av.Bübra Özen ve StJ Av Oğuzhan Bilgiç’in sahne aldığı oyun izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Çerkezköylülerin büyük bir ilgi gösterdiği ‘Hakkımı isterim’ oyun sonunda rol alanlar ayakta alkışlandı.

İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Tekirdağ Barosu Tiyatro Topluluğu’nun Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelediği ‘Hakkımı İsterim’ oyunu izleyicileri arasında Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Oyunun Yönetmeni Tekirdağ’lı ünlü tiyatrocu Devlet Sanatçısı Orhan Kurtuldu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çerkezköy ADD Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nigar Soyak, Avukatlar, STK yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu.

"BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNİN YAPAMADIĞINI TEKİRDAĞ BAROSU YAPTI"

Oyun sonunda Oyunun Yönetmeni Orhan Kurtuldu’ya Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci’ye Oyunun başrol oyuncusu Stj. Av. Oğuzhan Bilgiç'e de Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra oyun Yönetmeni Orhan Kurtuldu kısa bir konuşma yaptı. Kurtuldu, “Sevgili tiyatro severler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin yapamadığını Tekirdağ Barosu Tiyatro Topluluğu kurarak ilimizde tiyatro sanatının yaygınlaşmasına vesile olmaktadır. Aslında Büyükşehir Belediyesinin bir tiyatro topluluğu kurarak bu tür sanat faaliyetleri yapabilir, çünkü imkanları var. İlçe belediyelerimizin de bu yönde bir çalışması yok. Bu nedenle Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin yapamadığını Tekirdağ Barosu yapmış bulunuyor ve Tekirdağ Barosunun sanata verdiği önem ve değer nedeniyle kutluyorum. Bu akşam Çerkezköy’de sahnelenen ‘Hakkımı isterim’ oyunun ilk gösterimini Süleymanpaşa’da, ikincisini Çorlu’da ve ardından Çerkezköy’de sahnelendi. Bu oyun ilimizin tüm ilçelerinde sergilenecek. Oyunu ilgiyle beğenerek izlediğiniz içinde sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından da Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci kısa bir konuşma yaptı. Tekneci, “İlimizin sanat kültürünün zenginleşmesine katkımız olsun dedik ve bir tiyatro topluluğunu kurduk. Orhan Kurtuldu benim çocukluk arkadaşım tiyatro topluluğu kurduğumuzda ona danıştım ve bana ‘Sen merak etme ben yanınızdayım sizlerleyim ne gerekiyorsa yardımcı olacağım’ dedi ve onunda büyük katkıları oldu. Kendisine sizlerin huzurunda da bir kez daha şahsım, baro yönetimimiz ve baro üyelerimiz, avukatlarımız adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha değişik oyunlarla da sizlerle yine birlikte olacağız. Bu akşam tiyatro topluluğumuzun sergilediği ‘Hakkımı isterim’ oyununa gösterilen ilgi ve beğeniniz için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!