Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

HASAN ACAR BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

HASAN ACAR BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu’nda kurucu genel başkan Hasan Acar, güven tazeleyerek yeniden genel başkanlığa seçildi.

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu Kapaklı’da Çamlık Sosyal tesislerinde yapıldı. Konfederasyonun Kurucu Genel Başkanı olan Hasan Acar, kongrede güven tazeleyerek genel başkanlığa seçildi. Hasan Acar, “Samsunlu hemşerilerimizin Kapaklı’daki nüfus oranı 30 bin dolayında, Tekirdağ il genelinde ise bu sayı 60 bin dolayında. Federasyonumuzu kurmamızın önemli nedeni var. Dernek sayıları çoğaldığı için dernekleri aynı çatı altında toplamak istedik” dedi.

DİVAN BAŞKANLIĞINI YILDIRAY BAŞ YAPTI

Kapaklı Belediyesi Çamlık sosyal Tesisleri’nde Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında yapılan Trakya Tekirdağ Samsun Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurul, kaynaşma kahvaltısı ile başladı ardından kongreye geçildi ve Kongre Divan heyetinin oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Yıldıray Baş, divan katip üyeliklerine Ayhan Uysal, Rüştü Zeytinli ve Musa Kavlak getirildi.

“YA OYUN KURUCUSU OLURSUNUZ YA KURULAN OYUNDA FİGURAN OLURSUNUZ”

Kongrede divan  heyeti seçimi sonunda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Divan Başkanı Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Yıldıray Baş, Trakya’da, Tekirdağ’da bugün bayram havasında bir genel kurul yapmak istediklerini dile getirdi. Sonra Hasan Acar kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Ayhan Uysal tarafından faaliyet raporu okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Kesin hesap bilançosu ve tahminin bütçenin okunması ve kabul edilmesinin ardından konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’ bir konuşma yaptı. Çetin, hemşehri derneklerinin çok önemli olduğunun belirtti ve   makro ekonomik planın önemine de dikkat çekerek, “Eğer geleceği kurgulamak istiyorsak mutlak suretle makro ekonomik plan yapılması lazım. Her yönetim geldiğinde mikro planını kendi yapar. Ülkemizin en önemli noktalarından biri olan bölgemizin gerçek yerini hak etmesi için makro planların yerel yönetimlerce, ÇTSO, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya gelip yapılması gerekir. Bunu da inşallah ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100.yılında bir araya gelip yapacağız ve geleceği kurgulayacağız. Ya oyun kurucusu olursunuz ya da kurulan oyunda figüran olursunuz. Biz oyun kurucu olarak geldik ve hep birlikte bunu başaracağız, hep birlikte kazanacağız” dedi.

SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANLARI HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİNDE BULUNDULAR

Divan STK başkanlarından sonra kongrede  davetli olarak katılan siyasi parti ilçe başkanlarına da söz verdi. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, İYİ Parti İlçe Başkanı Gürkan Mandalı, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge, Memleket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Musa Kavlak, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Safiye Savaş, AK Parti Kapaklı İlçe eski Başkanı Ercan Üçel de birer konuşma yaparak, genel kurulun ve alınan kararların hayırlı olmasını temenni etti. CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak da tam 88 yıl önce 5 Aralık’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğini günde yapılan kongrede 62 kişilik Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulunda bir tane kadın adayın olmamasına sert bir şekilde sitem etti.

TESDEF TRAKYALI DERNEKLERLE BİRLİKTE ORGANİZE EDİLEREK KURULDU

Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun (TESDEF) üst kuruluş olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonuna üye olma yetkisi verildi. Ardından TESDEF kurusu genel Başkanı ve kongrede yeniden genel başkan Adayı olay Hasan Acar bir konuşma yaptı. Acar; “Nisan ayında federasyonumuzu kurduk. Samsunlu hemşerilerimizin Kapaklı’daki nüfus oranı 30 bin civarında, Tekirdağ ilinde 60 bin dolayında. Federasyonumuzu kurmamızın iki tane nedeni var. Birincisi dernek sayıları çoğaldığı için dernekleri aynı çatı altında toparlamak hem de samimiyetimizi, sıcaklığımızı onlarla paylaşmak, sadece Samsunlularla değil Trakya’yla birlikte, Trakyalı derneklerle birlikte organize olarak kuruldu ve samimiyetimizi, kardeşliğimizi sergilemek, önümüzdeki yıllarda güzel projelerimizi hayata geçirerek kardeşliğimizi daha üst seviyelerde tesis etmekten başka bir düşüncemiz yok” diye konuştu

 HASAN ACAR’IN YENİ YÖNETİMİNDE ŞU İSİMLER GÖREV ALDI

Hasan Acar 3 yıllığına yeniden başkanlığa seçilirken, Acar başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: İlyas Uysal, Zafer Çalışkan, Yakup Torun, Rüştü Zeytinli, Murat Eviş, Mustafa Döveç, Mustafa Sağdıç, Savaş Önder, Mustafa Keleş, Adnan Erden, Mustafa Ak, Ali Çelik, Musa Kavlak, Abdullah Coşkun, Hayri Varol, Gökhan Türken, Hüseyin Aydoğdu, Mustafa Türken, Şükrü Önder, Yakup Uzun, Selahattin Dursun, Yusuf Akkaya, Hasan Küçük, Hasan Keskin, Mustafa Keskin, Erol Özkan, Mustafa Önder, İbrahim Aktürk, Emrah Sevinç, İsmail Akdaş, Serkan Genç, Hasan Dursun, Ceylan Yanar, Ali Cebeci, Ayhan  Uysal, Emre Çelebi, Erol Buz, İrfan Acar, Ali Önder, Gündüz Güney, İlkay Kırkaç, Mustafa Topkaya, Halil İbrahim Demirel, Hüseyin Aslan, Mehmet Aydoğdu, Veysel Erenler, Gökhan Meneşe, Hüseyin Çalışkan ve Fatih Acar. Denetleme Kurulu’na; Mustafa Delen, Mesut Aydoğdu ve Mustafa Altınok, Disiplin Kurulu’na ise Ahmet Acar, Bekir Hekimoğlu ve İsmail Sel seçildi. Kongre sonunda katılımcılar yeniden genel başkanlığa seçilen Hasan Acar’ı tebrik ederek başarılı çalışma temennisinde bulundular. Arduından kongreye katılanlarla günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!