Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

"HÜKÜMET, ÜRETİME KET VURMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

"HÜKÜMET, ÜRETİME KET VURMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, hububat taban fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin “gıda enflasyonuyla mücadele ediyoruz” dediğini, ancak üretime ket vurmak için de elinden geleni yaptığını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin buğdayın üretim maliyetini 10 lira 87 kuruş olarak açıkladığına dikkat çeken Avşar, maliyet artışları göz önüne alındığında buğday alım fiyatının çok yetersiz olduğunu ve çiftçinin endişeleri dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Hükümetin sürekli tutarsız politikalar içinde olduğunu, sürekli mağdur kitleler oluşturduğunu savunan Avşar, “Bir taraftan enflasyonla, gıda fiyatlarındaki artışla mücadele ediyoruz, diyeceksiniz diğer taraftan maliyet düzeyinde taban fiyat açıklaması yapacaksanız. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 bin 78 kuruş olarak açıklamışken; geçen sene 8 bin 250 lira olan ekmeklik buğday bu sene 9 bin 250 lira olarak; yine geçen sene 9 bin lira olan makarnalık buğday bu sene 10 bin lira olarak açıklandı. Fark ödemesi ise ton başına 1750 lira. Bu rakamlara bakıldığında, dağı taşı ekin diyen anlayış, çiftçiye adeta tarlayı tapanı bırakın diyor. Eskiden törenle, Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi bir twetle yapılıyor. Bu bile işin vahameti açısından yeterince açıklayıcı. Tarım ülkesi olan Türkiyemiz ihracat yapan bir ülkeyken maalesef iktidarın yanlış tarım politikalarıyla kendine yetmek şöyle dursun artık tarım ürünlerini çok yoğun bir şekilde ithal eden bir konuma geldi” dedi.

“MUTLAKA TEDBİR ALINMALIDIR”

Avşar, “Öte yandan hasatın yapılmaya başlandığı bölgelerden gelen ilk haberlere bakılırsa geçen sene ürün kabulünde yaşanan sorunlar yine yaşanacak, randevu problemleri ortaya çıkacaktır. Buna karşı da acil tedbirler alınmalıdır” uyarısında bulundu. Her zaman üreticiden, çiftçiden, halktan yana olacaklarını aktaran Avşar, iktidara seslendi; “Sayın Bakana açık çağrımdır. Bu açıklamayı geri alın, çiftçimizin endişelerine kulak verin, bu kararı yeniden değerlendirin, emekliyi, esnafı, memuru mağdur ettiğiniz gibi çiftçimizi de daha fazla mağdur etmeyin” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!