Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İRFAN MANDALI: ÇERKEZKÖY’DE NE VARSA AYNISINI UYGULAMAMIZ LAZIM

İRFAN MANDALI: ÇERKEZKÖY’DE NE VARSA AYNISINI UYGULAMAMIZ LAZIM
​​​​​​​Kapaklı Belediyesi, Kapaklı esnafına yönelik kahvaltı programı düzenledi. Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İrfan Mandalı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi gibi kurumlarda Kapaklı isminin geçmemesine tepki gösterdi. Mandalı, “Çerkezköy’de ne varsa aynısı uygulamamız lazım.” dedi.

Kapaklı Belediyesi tarafından, Kapaklı esnafına yönelik düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve çok sayıda esnaf katılım sağladı.

ÇERKEZKÖY ESNAF ODASI KAPAKLI’DA HİZMET OFİSİ AÇACAK

Kahvaltı programında konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatlarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Kapaklı’da esnaf ve sanatkarlar odasının neden kurulamadığına dair bilgiler verdi. Kapaklı Esnaf Odası’nın bayağı bir sorunlu hale geldiğini belirten Bozdağ, “Üzülerek söylemek istediğim bir şey var. Kapaklı yönetimi şunu diyor; Kapaklı’ya esnaf odası açmıyorsunuz. Türkiye’de artık esnaf ve sanatkarlar odası kurulmuyor. Yasa ile bu kapatıldı. Bir kere bunu bilelim. Bundan sonra sadece meslek odası var. Meslek odası denilince, aklınıza Kahveciler Odası, Fırıncılar Odası, Lokantacılar Odası gibi. Şimdi Büyükşehir olmamız sebebiyle Kapaklı’daki esnaf arkadaşlarımızı odaya kaydedemez duruma geldik yasal olarak. Fakat bu konuda çok emek sarf ettik. Ama sadece şurada başarılı olduk; sizi tekrar Tekirdağ’a göndermiyoruz, mevcut kayıtlarınızı artık Çerkezköy’de yapabiliyorsunuz. Ben burada taahhüt ediyorum, Tekirdağ’da kaydı bulunan arkadaşlarım, Çerkezköy Esnaf Odası’na kayıtlarını getirirse ben Kapaklı’ya Çerkezköy Esnaf Odası’nın şubesi olarak bir tane oda açacağım, bir tane personel başına koyacağım. Bütün işlemleriniz Kapaklı Merkez’de olacak. Yani Çerkezköy’e dahi gelmeyeceksiniz. Çerkezköy’ün şubesi olacak ama görev alanı Kapaklı olacak. Başka türlü mümkün değil. Şimdi bir oda kurmamız için 501 kişiye ihtiyacımız var arkadaşlar. 501 kişinin altına indiniz mi Oda kurma şansınız yok. Kapaklı da yeni bir ilçe, Kuaförler Odası’nı kuralım desek 500 tane kuaför, Çerkezköy ve Kapaklı’yı bir araya getirirsek o sayıya ulaşamıyoruz. Onun için Tekirdağ’da kaydı olan arkadaşlarım çok kısa bir süre içinde kayıtlarınızı buraya getirirseniz biz size bir ofis kuracağız. Böyle bir çalışma düşünüyoruz. Bunun dışında yasalar bizim önümüzü kapatıyor. Sayın Başkan, Büyükşehir kurulduğundan beri bu konuda çalışıyor ama bir adım ileri gidemedi. Çünkü yasalar izin vermiyor. Bizi bir araya getiren ve kaynaştıran Başkanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“ÇERKEZKÖY’DE NE VARSA AYNISINI BİZ UYGULAMAMIZ LAZIM”

Çerkezköy esnafının ekonomik buhran nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, esnaflıktan gelen bir isim olduğu için esnafın derdinden en iyi anlayanlardan bir kişi olduğunu vurguladı. Kapaklı Belediye Başkanı olarak en çok üzüldüğü konuyu değerlendiren Mandalı, “2014’ten sonra denildi ki Kapaklı artık özgür. Yani Çerkezköy’den bağımsız, Tekirdağ’dan bağımsız. Artık kendisi esnaf ve sanatkarlar odasını kuracak. Ama bir baktık ki, önümüze bir engel çıktı. Yazışmalar yaptık, ‘Biz ilçe olduk. Bu ilçe oluşumuzla ilgili de 3 tane kuruluşumuzu kurmamız gerekiyor dedik.’ Yeni kurulan Kapaklı ve Ergene ile ilgili bunları kurmamız lazım dedik. ‘Olmaz’ dediler. Niye olmaz, ‘yasaya takıldınız.’ Diyoruz ki, bize Esnaf ve Sanatkarlar Odası lazım. Yani Şoförler Odası lazım, Çerkezköy’de ne varsa aynısını biz uygulamamız lazım diyoruz. Olmaz, yasa buna engel diyorlar. İnşallah önümüzdeki aylarda tekrar Bakanlar Kurulu kararıyla bu sorun çözülür." ifadelerine yer verdi

ÇERKEZKÖY İSMİNİN YANINA KAPAKLI İSMİNİN DE YAZILMASI GEREKİYOR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na artık ilçe olduklarını bildirdiklerini söyleyen Mandalı, “Artık biz ilçe olduk. Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası ismini artık değiştirin. Ne yapın; Çerkezköy-Kapaklı-Saray Ticaret ve Sanayi Odası yapın. Çünkü üçü birlikte var. Ama sadece adı Çerkezköy Ticaret Odası olarak geçiyor. Bizim üyelerimiz var orada. Saray’ın üyeleri var. İsim olarak değiştirmemiz gerekiyor. Ve hatta o yetmiyor. Çerkezköy Organize Bölge Müdürlüğü’ne diyoruz ki, bizim artık Organize Sanayi Bölgemizin 1 bölü 2’si yasal olarak bize bağlı. Yarısı da Çerkezköy’e bağlı. Artık siz de ismini değiştirin diyoruz. Çerkezköy-Kapaklı Organize Sanayi Bölesi olarak kullanın. Yok, biz Çerkezköy olarak tescil ettirdik, değiştirmemizin mümkünatı yok diyorlar. Yani biz yasal olarak hakkımızı istiyoruz. Yasal olarak istediğimiz hakkı da mecburen vermek zorundasınız. Bunu vermezseniz zaman içerisinde biz bunlarla ilgili hakkımızı aramaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!