Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“İKTİDARA GELDİĞİNİZDEN BU YANA 16 BİN KADINIMIZ CİNAYETE KURBAN GİTTİ”

“İKTİDARA GELDİĞİNİZDEN BU YANA 16 BİN KADINIMIZ CİNAYETE KURBAN GİTTİ”
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “AKP Grup Başkan Vekili Sn. Özlem Zengin; “ Bu ülkede Ak Parti gelene kadar kadının adı yoktu” demiş. Sn. Özlem Zengin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti öncesinde hanedeki hayvanlar sayılır, kadınlar sayılmazdı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in “AK Parti bu ülkede iktidara gelene kadar kadının adı yoktu”  sözlerine tepki gösterdi.

“EĞER KADININ ADINI KOYMAK BU İSE HELAL OLSUN SİZE”

Dönmez, yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “AKP Grup Başkan Vekili Sn. Özlem Zengin; “ Bu ülkede Ak Parti gelene kadar kadının adı yoktu” demiş. Sn. Özlem Zengin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti öncesinde hanedeki hayvanlar sayılır, kadınlar sayılmazdı. Nazım’ın dediği gibi; “ sofradaki yeri öküzümüzden sonra gelirdi.” 1934 yılında Türk kadınlarına bir çok Avrupa ülkesinden çok çok önce seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadın hakları alanında çok önemli devrimler yapılmıştır. Kadın olarak sizin o meclis kürsüsünden vekil sıfatıyla açıklama yapabilmenin gerçek nedeni de budur. Ama biz gayet iyi biliyoruz ki yaptığınız her kötülüğün tersini söyleyerek bizim sabrımızı test ediyorsunuz. Ama bu alışkanlığınız herkes tarafından ezberlendi artık. Bizim gözümüzde yok hükmündesiniz. Sırf gündemi değiştirmek için insanların bu tür komik durumlara düşmesi ancak sizin kültürünüzün bir parçasıdır. Bu ülkeye, halkımıza ayıp ediyorsunuz. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Bu yaptığınız kötülüklerin, zulümün karşılığını bir gün sandıkta alacağınızı çok iyi bildiğiniz için tamamen yalanlara ve iftiralara sarıldınız. İlerici, aydın, Atatürk İlke ve Devrimlerine yürekten bağlı bir kadın olarak T.B.M.M. çatısı altında olmanız beni derinden üzmektedir. Eminim ki benim gibi düşünen bütün kadınlarımızın tümünü üzmektedir. Ayrıca hatırlatmak isterim ki iktidara geldiğinizden bu yana yaklaşık 16 bin kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Üstelik “Kadına Yönelik Şiddet” için verilen araştırma soru önergeleri de partiniz ve değerli ortağınızın oylarıyla sürekli ret edilmiştir. Kadının adını koymak eğer bu ise helal olsun size. Gerçekten adını koymuşsunuz” dedi.    

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!