Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI BELEDİYE MECLİSİ’NDE USÜL HATASI

KAPAKLI BELEDİYE MECLİSİ’NDE USÜL HATASI
Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan, komisyondaki gündem maddelerinin yeni komisyon üyeleri tarafından görüşüldüğü iddiasıyla usül hatası yapıldığını ifade etti.

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu yapıldı.

USÜL HATASI İDDİASI

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, komisyondaki gündem maddelerinin yeni komisyon üyeleri tarafından görüşüldüğü için usul hatası olduğu gerekçesiyle tüm komisyon kararlarına çekimser oy vereceğini belirtti. Toplantıda ilk olarak İmar Komisyonu raporların görüşüldü. İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile plan notlarının belediye meclisinde onaylanarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporu CHP’li meclis üyeleri Halil İbrahim Erkan ve Nalan Çolak’ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 4 mahallenin bölünmesi ve isimlerinin belirlenmesi konulu yazıya ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon Atatürk Mahallesi’nin 4 mahalleye bölünüp 3 yeni mahalle ilave edilmesi, Cumhuriyet Mahallesi’nin 3 mahalleye bölünüp 2 mahalle ilave edilmesi, İnönü Mahallesi’nin 2 mahalleye bölünüp 1 mahalle ilave edilmesi komisyon tarafından uygun bulundu. Hazırlanan ekli krokide yeni mahallelerin isimleri ve sınırlarıyla ilgili de bilgi verilirken, yapılan bilgilendirmenin ardından konuyla ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından plan değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşülerek Halil İbrahim Erkan ve Nalan Çolak’ın çekimser oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis toplantısı Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi ile devam etti. Kültür İşleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edilirken, Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmelik de revize edilerek komisyon raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda öğrenci kartı oluşturulması konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Kapaklı ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve Yüksek Öğretim Sınavı’na (YKS) hazırlanan lise 12.sınıf öğrencilerinden belediyeye müracaat edenlere 7 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan sınava kadar Öğrenci Kartı oluşturulması ve bu karta aylık 2 GB internet ve Kapaklı Belediyesi Sosyal Tesislerinde kullanılmak üzere aylık 50 TL’nin yüklenmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporu mecliste de Halil İbrahim Erkan ve Nalan Çolak’ın çekimser oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Toplantı, İsmetpaşa Mahallesi 1547 ada 2 parselin satışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Belediye mülkiyetinde bulunan İsmetpaşa Mahallesi 1457 ada 2 parsel nolu 6 bin 125,19 metrekare imar planında spor alanı olan arsa vasfındaki taşınmazın satışa çıkartılmasının uygun olduğu yönündeki komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

EK BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

Aktarma yapılmasına ilişkin komisyon raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin, ek bütçe yapılması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Bütçede tertibi açılmayan kara taşıtları alımı bütçe tertibinin açılarak bu bütçe tertibine 3 milyon 300 bin TL, yiyecek alımları bütçe tertibine 200 bin TL olmak üzere toplamda 3 milyon 500 bin TL ödenek temin edilmesi için ek bütçe yapılması, hisselerinin tamamı Kapaklı Belediyesi’ne ait olan Kapaklı Kent Tarımsal Ürünleri Üretim Anonim Şirketi’ne sermaye tutarının yüzde 25’inin ödenmesi gerektiğinden 2 milyon 500 bin TL ödenek temin edilmesi için ek bütçe yapılmasının uygun olduğu yönündeki komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Karlı Mahallesi 123 ada 1 parsel üzerine Güneş Enerji Santrali, Biyogaz ve Sera Tesisi yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanun kapsamında yaptırılması konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Yapılan görüşmenin sonunda Karlı Mahallesi 123 ada 1 parsel üzerine Güneş Enerji Santrali, Biyogaz ve Sera Tesisi yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında yaptırılması ve bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yüksek Planlama Kurulu’na yapılacak müracaatlar ile bu konuda imzalanması gereken sözleşme, protokol gibi gerekli tüm belgelerin imzalanması, iş ve işlemlerin takibi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporu Halil İbrahim Erkan’ın çekimser ve CHP’li bazı meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

ARAÇ ALIMI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise belediye bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet sepetli platformu dahil kamyon satın alınması ve alın süreci ile ilgili kamu kurum ve noterlerde işlem yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğu yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!