Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI ÇALIŞTAYI GENÇLİK GRUP TOPLANTISI YAPILDI

KAPAKLI ÇALIŞTAYI GENÇLİK GRUP TOPLANTISI YAPILDI
Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi öncülüğünde “Önce Kapaklı” ilkesiyle başlatılan Kapaklı Çalıştayı’nın ikinci grup toplantısı gençler ile yapıldı. Toplantıda gençler spordan sağlığa, çevre ve şehircilikten eğitime, kültürel etkinliklerden bilişime dair beklenti ve önerilerini ifade etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kapaklı Çalıştayı Gençlik Grup Toplantısı’na Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve gençler katıldı.

GENÇLER BEKLENTİLERİNİ İFADE ETTİ

Toplantı, Kapaklı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Semi Solak’ın toplantının amaç ve içeriği hakkında bilgilendirme yapmasıyla başladı. Ardından Kapaklı’da çeşitli liselerde eğitim öğretim hayatına devam eden gençler sırasıyla söz alarak spordan sağlığa, çevre ve şehircilikten eğitime, kültürel etkinliklerden bilişime dair beklenti ve önerilerini dile getirdi.

“FİKİRLERİNİZDEN DOLAYI HEPİNİZİ KUTLUYORUM”

İki saate yakın süren toplantıda gençlerin düşüncelerini ifade etmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin söz aldı. Başkan Çetin, “Ses tonunuzun önüne geçen fikirlerinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Çok olgun, bilinçli, ne dediğini bilen bir gençlerle bir arada olmaktan çok memnunum. Her şey bir hayalle başlar. İlçemizin gelişmesi sizin gibi genç beyinlerle olacak.” dedi.

“BU FİKİRLERİN BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ”

Görevde 3 yılı tamamladıklarını belirten Başkan Çetin, “Kurum olarak bir zihniyet değişimini hayata geçirmeye çalışıyoruz. İlçemizde yoğun göçle beraber altyapı, üstyapı, sosyal donatıları, devlet kurumları gibi kör düğüm haline gelmiş sorunlarımız var. 81 ilden vatandaşımız buraya ekmek için geldi. Bunların arasında sosyal çatışmalar yaşanıyor. Tüm bu tabloyu bilen birisi olarak Kapaklı Çalıştayı’nın başlatılması için çalışmalara başladık. Kaymakamımız Bayram Sağır ile ilk toplantımızı siyasi parti ve STK temsilcilerinin katılımıyla yaptık. Bugün de siz gençlerimizleyiz. Bu tartışmaların çoğalmasını, bu fikirlerin büyümesini istiyoruz. Akabinde çocuklarla, kadınlarla, fabrika yöneticileri ile bu toplantıları yapacağız. Belediye olarak sadece bu konuya odaklanıp ilçemizdeki sosyal yapıları, etkileri, kültürel çatışmaları ve önlem almamız gereken konuları raporluyoruz. Veriler ışığında fikirleri tabana nasıl yayabiliriz, alışkanlıkları nasıl değiştirebiliriz bunun çabasındayız. Sınırsız talepleri sınırlı imkanlarla makul bir çerçeve içine oturtarak ilçeyi başka bir yere taşımaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

“TÜM ÖNERİLERİNİZİ ÖNEMSİYORUM”

Kapaklı’da eğitimde başarı derecesinin her geçen gün arttığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Değişimin birinci noktasını eğitim camiası olarak belirledik. Sizlerin bilinç seviyesi arttıkça, hayal gücünüz arttıkça çevrenize de aşılıyorsunuz.  Maşallah hepiniz çok iyisiniz. Teşekkür ediyorum. İlçemizde başarı derecesi her yıl artıyor. Önceden çevre ilçelere öğrencilerimiz giderken, artık oralardan ilçemize öğrencilerimiz geliyor. Tüm önerilerinizi önemsiyorum. Birçoğu üzerinde çalışmalar yapıyoruz, önemli mesafeler aldık. Sizlerin fikirleriyle beraber ilçemizi marka şehir yapmaya çalışıyoruz.” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Gençlerin talep ve önerilerinin kayıt altına alındığı toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!