Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

KAPLAN; “DOĞALGAZA 11, 12 DEFA ZAM GELDİ”

KAPLAN; “DOĞALGAZA 11, 12 DEFA ZAM GELDİ”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, İYİ Parti İl ve ilçe başkanları ile birlikte Tekirdağ’ın sorunlarını dinlemek üzere yerel basını, esnafı, Organize Sanayi Bölgelerinde üretim faaliyetlerinde bulunan sanayicileri ve çeşitli Oda Başkanlarını ziyaret etti.
MUSTAFA ÇETİN

Vatandaşları ülke ve Tekirdağ ile ilgili konulardan haberdar eden yerel basının sorunlarını dinleyen Kaplan, yerel basının özellikle Basın İlan Kurumundan yeterli desteği alamadıklarını bu nedenle sektörde sıkıntılar yaşadığını belirtti.

“VATANDAŞIN DERDİ, GEÇİM DERDİ”

Yapılan ziyaretler sırasında esnafların; hayat pahalılığından, geçim zorluğundan, alım gücünün düştüğü için işlerinin iyi olmadığından, artan maliyetler nedeniyle çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Milletvekili Enez Kaplan, ülke gündeminin geçim derdi olduğunu bir kez daha yaptığı ziyaretleri sırasında gördüğünü söyledi. Organize Sanayi Bölgelerine yaptığı ziyaretlerde özellikle elektriğe yüzde yüzün üzerinde yapılan zamlardan dolayı Tekirdağlı esnafların ve sanayicilerin çok zor durumda kaldıklarını ifade etti. Hükümetin elektrik ve doğalgazda sıkıntı yaşanmayacağına dair yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“DOĞALGAZA HER AY ZAM, ZAM, ZAM”

Kaplan; “Doğalgaza geçen yıl içerisinde 12 ayda 11 defa zam geldi. Vatandaşın faturasında yüzde 47’lik, sanayicinin faturası ise yüzde 450 zamlandı.  Artan fahiş fiyatların bedeli yine vatandaşlarımıza yüklendi” dedi. İYİ Parti Milletvekili Kaplan, sanayiye yönelik bir haftalık enerji kesintisinin ve kısıtlamaların sanayicileri üretim yapamaz hale getirdiğini, ortaya çıkan kayıpların telafisinin çok zor olduğunu söyledi. Ayrıca hükümetin yaptığı açıklamalarında kısıtlamalara uymayan sanayicilere ceza vereceğini duyurması bu durumun vahametini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Enerji ile ilgili yapılan anlaşmaların sürelerinin dolması, yaşanan bu durumun en önemli nedenlerinden olduğunu belirten Kaplan, Hükümetin ne zaman biteceği belli olan enerji anlaşmalarının yenilenmesi ile ilgili olarak çok geç kaldığını söyledi. Enerji krizine engel olamadıkları gibi ortaya çıkan bu krizin iyi yönetilemediğini, bu durumun önümüzdeki yıllarda da sürebileceğini belirtti.

 

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!