Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KARA: “ÇERKEZKÖY’ÜN DEVASI OLACAĞIZ”

KARA: “ÇERKEZKÖY’ÜN DEVASI OLACAĞIZ”
DEVA Partisi Tekirdağ İl Kongresine katılmak üzere Tekirdağ’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Deva Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatıyla da bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir tarafında teşkilatlanma çalışmalarına devam eden DEVA Partisi, Tekirdağ’da İl Kongresini gerçekleştirerek teşkilatlanmasını bitirdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılım sağladığı İl Kongresine DEVA Partisi Çerkezköy Kurucu İlçe Başkanı Yunus Kara, ilçe yönetimi ve Çerkezköy’deki parti üyeleri de katılım gösterdi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen kongrede, DEVA Partisi İlçe Yönetimi, Genel Başkan Babacan ile bir araya gelme fırsatı buldu. DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede DEVA Partisi Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Hasan Berk Çebi güven tazeledi.

BABACAN: “TEKİRDAĞ’IN SORUNLARI ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ”

Kongrede Tekirdağ’ın sorunlarıyla ilgili de konuşan Babacan, ‘’Tekirdağ'ın sorunlarını görüyoruz, duyuyoruz, biliyoruz. Tarihi, denizi, doğası, tarım alanları, turizmi, sanayisi ile belki de Türkiye’nin en sorunsuz ili olması gereken Tekirdağ’ın sorunları bile almış başını gitmiş. Neden? Çünkü kötü yönetim... Tekirdağ hem verimli toprakları ile ülke ve bölge sanayisine hammadde sağlayan bir tarım şehri; hem de 14 organize sanayi bölgesi ve bir Avrupa Serbest bölgesi bulunan çok önemli bir sanayi şehri. Bu güzel şehir doğal kaynakları ve stratejik konumu ile çok önemli bir avantaja sahip. Nitekim bu avantaj hem yerli hem de yabancı yatırımların Tekirdağ’a gelme nedeni. Tekirdağ’da 1500’den fazla sanayi kuruluşu var. Ar-Ge merkezleri var. Elektrik santralleri var. Tekirdağ Türkiye’nin en çok vergi ödeyen şehirleri arasında ilk 10’da yer alıyor. Peki, bunca üretim yapan Tekirdağ’da bu üretim refah yaratmış mı sevgili arkadaşlarım. Maalesef bu soruya cevabınızın hayır olduğunu biliyorum. Çünkü vergi ödemelerinde ilk 10’a giren bu güzel şehir, kamu yatırımları sıralamasında son yıllarda sürekli gerilemekte. Sağlık yatırımları, eğitim yatırımları yetersiz.’’ dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇISINDAN İYİLEŞTİRİLMESİ LAZIM”

Tekirdağ’ın Türkiye’nin pek çok yeri gibi deprem riski taşıdığına dikkat çeken Babacan, “Depreme ilişkin önlemlerin alınması, kentsel dönüşüm yapılması lazım. Sanayileşmenin bugüne dek plansız bir biçimde sürdürülmesinin yarattığı çevre sorunları var. Bu sorunların tespit edilmesi, ele alınması, çözülmesi lazım. Çorlu ve Çerkezköy’deki sanayi tesislerinin çevre kirliliği açısından iyileştirilmesi, üretimin çevre hassasiyetiyle devam etmesi lazım. Değerli arkadaşlarım, Tekirdağ, Şarköy’de bulunan mavi bayraklı plajı, Kumbağ Plajı, Kastro Koyu, Istranca Dağları, Karaçam Ormanları, tabiat parkları, camileri, kiliseleri, müzeleri ile, Marmara Denizi’nde kilometrelerce devam eden kumsalları ve yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak yeri Uçmakdere Köyü’yle, çok büyük bir turizm potansiyeli barındırıyor. Ancak bu potansiyel de yine aynı plansızlık nedeniyle tam olarak kullanılamıyor ve ayrıca, çevre sorunları nedeniyle de sürekli tehdit altında. Bu plansızlıklar yüzünden, bu altyapı eksiklikleri yüzünden Tekirdağ halkı sanayileşmeyi, neredeyse bir ceza olarak yaşamayı hak etmiyor. Tekirdağ halkı, bu üretkenliğin, bu çalışkanlığın karşılığında, katma değeri daha yüksek ve dış ticarette daha fazla talep edilen ürünleri üretmek için desteklenmeyi hak ediyor. Üretimin çevreye duyarlı olarak yapılmasını, demiryolu ve liman kapasitesinin arttırılmasını, şehrin imar edilmiş olmasını hak ediyor. Tekirdağ halkı okulları, hastaneleri, sinemaları, tiyatroları, kültürel olanakları ile refah içerisinde bir şehri hak ediyor. Tekirdağ’ın hak ettiği refaha kavuşabilmesi için aslında her şeyi var. Tek eksik, yeni bir yönetim zihniyeti. Rantı değil, hayatı önceleyen, ayrışmayan, ayrıştırmayan bir yönetim zihniyeti. O yönetim tarafından liyakata uygun atanmış, işini en iyi biçimde yapabilen bürokratlar ve kurumlar, bölgenin sanayicisiyle, çiftçisiyle, turizm yatırımcısı ve esnafı ile iş birliği içerisinde bütün bunları kolaylıkla hayata geçirebilir.’’ şeklinde konuştu.

KARA: “ÇERKEZKÖY’ÜN DEVASI OLACAĞIZ”

DEVA Partisi Tekirdağ İl Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Çerkezköy Kurucu İlçe Başkanı Yunus Kara, İl Kongresinin çok verimli geçtiğini, il, ilçe ve merkez yönetimiyle daha iyi bir tanışma fırsatı bulduklarını belitti. İl Kongresinde güven tazeleyen DEVA Partisi İl Başkanı Hasan Berk Çebi’yi tebrik eden Kara, Başkan Çebi’nin çok önemli işlerin altına imza atacağına inandığını kaydetti. Yeni bir dönemin başladığına işaret eden Kara, Çerkezköy’ün çok derdi olduğunu ve bu dertlere deva olmak için yola çıktıklarını dile getirdi. Yakın bir süreçte ilçe teşkilat binasının da hazır olacağını kaydeden Kara, “Tüm vatandaşlarımızı bu yeni umut dolu partimize bekliyoruz. Derdi olanlara derman olmak için yola çıktık. Kafasında soru işareti olan tüm vatandaşlarımızı, kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için bekliyoruz. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreci aşmamız için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Partimiz sayesinde ben gelecekle ilgili çok umutluyum. Herkesin umutlarını diri tutması gerekiyor, çünkü artık DEVA var.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!