Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KATLEDİLEN KADINLARIN ADINA FİDAN DİKİLDİ

KATLEDİLEN KADINLARIN ADINA FİDAN DİKİLDİ
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle, Türkiye’de katledilen kadınların anısını yaşatmak amacıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Orman Haftası boyunca fidan dikimlerinin süreceğini kaydeden İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine de tepki gösterdi.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, katledilen kadınların anısına fidan dikim etkinliği düzenledi. 21-26 Mart Orman Haftası olması nedeniyle katledilen kadınların adını yaşatmak amacıyla fidan diktiklerini belirten İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “Daha kaç kadın hangi sebeple nerelerde katledilecek? Buna bir son denmeli” dedi.

“ÇERKEZKÖY’DE YAŞATILACAK”

Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “Bugün burada diktiğimiz her ağaca ülkemizde katledilen kadınlarımızın isimleriyle birlikte ağaçlara bir isim vereceğiz. Ve onların isimleri artık Çerkezköy’de bu alanda yaşayacak. Bizler maalesef onlara sahip çıkamadık. Onların yanında olamadık. Ama en azından bu ağaçlarla onların isimlerini bölgemizde yaşatmak için böyle bir program düzenlemek istedik. Dün gece itibariyle gelişen bu İstanbul Sözleşmesi iptali durumu olunca da etkinliğimiz daha bir anlam kazandı. İstanbul Sözleşmesi’nin arkasındayız. İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatılması için sonuna kadar ant içeriz ki arkasındayız. İnşallah bundan sonra Türkiye’de başta kadınlar, çocuklar hiçbir canlının katledilmemesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Biz bugün sembolik olarak 20 ağaç dikeceğiz. Ama hafta boyunca burada ağaç dikmeye devam edeceğiz.” dedi.  Başkan Erseçkin ayrıca ağaçların can bulması için destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Park ve Bahçeler Müdürü Gülşah Dönmez’e teşekkür etti. 

DAHA KAÇ KADINIMIZ KATLEDİLECEK

Konuşmasının ardından Başkan Erseçkin, geçtiğimiz 10 Şubat günü işyerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonrası öldürülen evli ve 4 çocuk annesi Kader Balcı’nın isminin yaşatılacağı ağacı dikerek, “Kader Balcı’yı rahmet ve minnetle anıyorum. Biliyorsunuz Kapaklı’da katledilen kadınımızdı. Ve sadece 2 TL için katledildi. Daha kaç kadın hangi sebeple nerelerde katledilecek? Buna bir son denmeli. İsmin ağacında yaşasın Kader.” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!