Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KOÇAK; “ÇALIŞANLAR TEHDİT EDİLMEKTEDİR”

KOÇAK; “ÇALIŞANLAR TEHDİT EDİLMEKTEDİR”
Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak; “İşveren yetkilileri tarafından yapılan toplantılarda ve üyelerimizle bire bir yapılan görüşmelerde sendikayla çalışmayacağını, sendikadan istifa etmeyenin işten çıkarılacağını arkadaşlarımıza tebliğ etmektedir. Kısacası üyelerimiz sendikamızdan istifaya zorlanmakta, işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir” dedi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Kazancı Holding kuruluşu AKSA JENERATÖR SAN. AŞ. işyerinde çalışan Türk Metal Sendikası üyesi 13 işçinin işten çıkarılması nedeniyle Aksa jenaratör San. A.ş. fabrikası önünde sendika şube yönetimi, işçiler eylem yaptı. Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden basın açıklaması yaptı.

“13 ARKADAŞIMIZ İŞTEN ÇIKARILMIŞTIR”

Yaklaşık 500 Sendika üyesinin katıldığı eylemde basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Sendikamız tarafından Yaklaşık 1 aydır bu işyerinde teşkilatlanma faaliyetinde bulunmaktayız.  Bir grup çalışan emekçi arkadaşımız sendikamıza gelerek üye olmak istediklerini, işyerinde sendikal faaliyet başlatmak istediklerini bildirdiler. Bizler de arkadaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yaparak, Türk Metal Sendikamıza üye olmalarını sağladık. Belirli bir çoğunluğa ulaştığımızda bu örgütlenme faaliyetinden haberdar olan işveren üyelerimize gözdağı vermek amacıyla 13 arkadaşımızın iş akdini fesih etmiştir. Halen diğer arkadaşlarımız işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Nitekim işveren yetkilileri tarafından yapılan toplantılarda ve üyelerimizle bire bir yapılan görüşmelerde sendikayla çalışmayacağını, sendikadan istifa etmeyenin işten çıkarılacağını arkadaşlarımıza tebliğ etmektedir. Kısacası üyelerimiz sendikamızdan istifaya zorlanmakta, işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir” dedi.

“ÜYELERİMİZİN HAKKINI KORUYACAĞIZ”

Koçak şöyle devam etti, “İstifa baskısı uygulayan, işten çıkarma tehdidin de bulunan hatta üyelerimizi işten atan, zorla üyelerimizin e- devlet şifrelerini alarak işyerlerindeki bilgisayarlar aracılığı ile üyelerimizi istifa ettiren, iş yerinde sendikal örgütlenmeyi önlemeye çalışmak gibi yasadışı eylemlerde bulunan işveren yetkilileri hakkında şimdiye kadar pek çok suç duyurusunda bulunduk. Türk Metal Sendikası bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da üyelerinin hakkını savunmak adına atması gereken adımları atmaktan asla vazgeçmeyecektir. Fabrika içerisinde yaşanılan sıkıntılardan üye arkadaşlarımızın bildirmesi üzerine bilgi sahibiyiz. Hukuk departmanlarımız gerek savcılık nezdinde gerekse de SGK ve bakanlık nezdinde şikayet başvurularını oluşturmaktadır. Fabrika kapısı önünde eylem yapılmıyor diye sendikanın eli kolu bağlı beklediğini, hukuk dışı eylemlerin hesabının sorulmayacağını düşünenler, sizlere de bu yönde endişe salmak isteyenler ne denli yanılgı içerisinde olduklarını hesap vermek zorunda kalacakları adli makamların önünde anlayacaklardır” diye konuştu.

“13 ÜYEMİZİN İŞE ALINMASINI TALEP EDİYORUZ”

Koçak, “Bildiğiniz üzere söz konusu yasadışı uygulamaların Anayasanın 51.maddesi başta olmak üzere TCK 118 ve Sendikalar Yasasının ilgili hükümlerinde garanti altına alınan sendikalı olma ve sendikal örgütlenme hakkına açıkça aykırılık teşkil ettiği gibi üyelerimiz ve sendikamız açısından da çeşitli hak kayıplarının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.  Buna rağmen işverenin bu dayatma ve baskılarının gerek vicdanen gerekse yasal hiçbir zemini yoktur. Ülkemizdeki tüm emekçilerin ve Aksa Jeneratör  emekçisi üyelerimizin yaşam mücadelesinin çok zor olduğu  bu dönemde yapılan bu yasadışı baskılar ve işten çıkarmalar kabul edilemez. Aksa Jeneratör işvereni ve yetkililerine buradan sesleniyoruz. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce dönerek işten çıkarılan 13 üyemizin işe iadesini sağlamasını talep ediyoruz. Ve buradan bir kez daha elimizi tüm iyi niyetimizle uzatıyoruz. Dünyada ve ülkemizde markalaşmış bu iş yerinin önünde eylemlerimiz artarak devam edecektir. Gerek yerel, gerekse ulusal basın aracılığı ile sesimizi duyurarak anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkını alana kadar mücadelemiz ve direnişimiz devam edecektir. Gelin bu yanlıştan dönün. Dünyada ve ülkemizde markalaşmış bu iş yerinin önünde eylemlerimiz artarak devam edecektir. Gerek yerel, gerekse ulusal basın aracılığı ile sesimizi duyurarak anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkını alana kadar mücadelemiz ve direnişimiz devam edecektir. Gelin bu yanlıştan dönün” dedi.

“SENDİKALI OLMAK ANAYASAL HAKTIR”

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de, “İşçilerin Sendikalı olmak anayasal hakkıdır. Bu anayasal hakkı işveren yok sayamaz. Sayması anayasal bir suçtur. AKSA da çalışan emekçi kardeşlerimiz sendikalı olduğu diye işten çıkarak işveren suç işlemiştir. Sendikalı emekçi kardeşlerimizin yeniden işe iadeleri alınıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Sendikalı olmak anayasal haktır” dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!