Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YILLARCA UNUTULMAYACAK HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ


KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YILLARCA UNUTULMAYACAK HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ
Çerkezköy Belediyesi, Trakya Folklor Kulübü ve Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu işbirliğinde ‘Halk Kültürü’nün 100’ü etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasiler ve geniş halk kitlesi katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Halk Oyunları Antrenörü Abdullah Coşkun, “Çerkezköy Belediyesi, Trakya Folklor Kulübü ve Özel Çerkezköy Sanat Akademi Yetenek Kursu işbirliği ile cumhuriyetimizin 100. Yılına özel yapmış olduğumuz Halk Kültürünün 100’ü isimli bir program hazırladık. Türkiye’nin halk kültürü, Anadolu’ya yerleşmiş toplulukların yüzyıllar boyunca kendi kültürleriyle oluşturmuş oldukları, geleneksel yaşamlarına dahil ettikleri kültürün ortak adıdır. Halk kültürünün en temel özelliklerinden birisi yerel olmasıdır. Milletleri kültürel anlamda birbirinden ayıran halk kültürüdür. Sahne önünde ve sahne arkasında 127 arkadaşımızla hazırlamış olduğumuz bu gecede bizlerden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, özel kurum ve kuruluşlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINA YAKIŞIR BİR ETKİNLİK OLSUN”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da programda yaptığı konuşmada, Çerkezköy Belediyesi olarak bu etkinliğin paydaşı olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında böylesine güzel etkinlikle bizleri buluşturan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam onların emekleriyle halk oyunlarının burada birçok yüzünü görüyorum. Çerkezköy’de halk oyunlarına emek veren birçok hocamızı görüyorum. Bu akşama da emek verdiler. Bu geceye katkı sunan hocalarımıza, tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir gece olsun. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir etkinlik olsun” dedi.

İZLEYİCİDEN TAM NOT ALDI

Konuşmaların ardından Nevzat Karaca’nın yazdığı ‘Halk kültürünün 100’ü’ başlıklı sunum yapıldı. Volkan Kuru tarafından yapılan sunumun ardından Özel Çerkezköy Sanat Akademi Kadınlar Korosu sahne aldı. Koronun seslendirdiği ‘Aşağıdan gelen telli turnalar’, ‘Karyolamın demiri’, ‘Ata barı’, ‘Uzun kavak ne gidersin engine’ ‘Yayla yollarında yürüyüp gelir’ isimli türkülerine halk oyunları ekipleri de eşlik etti. Koro tarafından ‘Harman yeri sürseler’ isimli türkünün seslendirilmesinin ardından etkinlik Trakya Folklor kulübü Halk Oyunları ekibinin Doğu Anadolu bölgesi halay türü halk oyunları gösterisi ile devam etti. Program, halk oyunları eşliğinde koro tarafından ‘Bir dalda iki elma’, ‘Salın da gel – Kınalı parmak’ ve ‘Drama Köprüsü’nü gece mi geçtin’ isimli türkülerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.  Programın sonunda koro şefi ve folklor antrenörlerine çiçek takdim edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!