Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

LASTİKÇİLER ‘KIŞ LASTİĞİ’ MESAİSİNDE

LASTİKÇİLER ‘KIŞ LASTİĞİ’ MESAİSİNDE
Ülke genelinde her yıl 1 Aralık itibariyle ticari ve özel araçlara yasal olarak kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor. Çerkezköy’deki oto lastik satıcıları sürücülerin araçlarının yaz lastiklerini, kış lastikleri değiştirme mesaisine 30 Kasım günü de araç sahiplerinin mağdur olmaması için geç saatlere kadar işyerlerini açık tutarak araçlara kış lastiği takma işlemlerini sürdürdüler.

Zümbül Oto Lastik Satış Bayii ve Lastik Değişim işyeri müşteri hizmetleri müdürü Burak Zümbül, “Aralık Ayı başında yani 1 Aralık itibariyle araçlara kış şartlarına uygun olan kış lastikleri yasal olarak takılması gerekmektedir. Kış lastikleri, kış aylarında hava koşullarına uygun şekilde üretilmiş olması nedeniyle aracın yol tutuşu başta olmak üzere hem sürücü için hem de araçta bulunan kişiler için önemlidir. Kasım ayı ortalarından itibaren işyerimizde kış lastiği takım işine ağırlık verdik ve son gün olan 30 Kasım akşamı geç saatlere kadar araç sürücülerinin mağdur olmaması ve ceza yememeleri için gelen talepleri karşılayabilmek için kış lastiği takım işlemlerini sürdürdük” dedi.

“KIŞ LASTİĞİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Zümbül Oto Lastik Satış Bayi ve Lastik Değişim İşyeri Sorumlu Müdürü Samet Zümbül de, “Kış lastiklerinin en önemli ve belirgin özelliğin ise dış yüzeyleri, yol tutan kısmında tırnaklı oluşu. Bu nedenle yol tutuşu çok daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı yollarda güvenlikli olması bakımından da önemli. Kış lastiği değişimi yağışlı hava ya da soğukla ilgilidir. Kış mevsiminde araç sahiplerinin can ve mal güvenliği için mutlaka araçlarına kış lastiği takması gerekmekte ve bu yasal bir zorunluluktur. Takmayanlara yasal işlem ve para cezası var. Trafik kontrollerinde kış lastiği takmayan araç sürücülerine yasal işlem yapıldığı gibi para cezası da kesilmektedir" diye konuştu.

 “KIŞ LASTİĞİ TAKILMASA NE OLUR DENMEMEMELİ”

Zümbül Oto Lastik Satış Bayii ve Lastik Değişim İşyeri Lastik Değişim Servisi Müdürü Ekrem Zümbül de, “Aralık ayı itibariyle kış aylarının kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasıyla birlikte özellikle geceleri hava sıcaklarının o ve -1’e düşmesi ile araçlarına kış lastiği takmayan sürücüler araçlarına kış lastiği mutlaka taktırmalıdır. Araç sahipleri araçlarına uygun kış lastiği taktırmalı. Araçların standartlarına uymayan sürücülere para ceza var. Bizler araç sahiplerini gerek kış lastiği takımlarında gerekse yaz lastiği takımlarında araçlarına uygun lastik taktırmaları için uyarıyoruz. Kış lastiği takılmasa ne olur deyip geçilmemeli can ve mal güvenliği için kış şartlarında bu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!