Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MURAT KOÇAK, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

MURAT KOÇAK, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 13.Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olarak giren mevcut başkan Murat Koçak, kendisine destek veren tüm delegelere teşekkür etti.

Kapaklı Business Express Otel’de Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilen kongreye Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda Avrasya İşçi Konfederasyonu Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, MHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, MHP MYK Üyesi Koray Önsel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Hüseyin Ülger, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, siyasi partilerin ilçe yönetimleri, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Türk metal Sendikası şube başkanları, Türk Metal Sendikası genel başkan yardımcıları, Türk İş-e bağlı sendika şube başkanları, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, ÇTSO meclis üyeleri, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Erkan Zümbül, sanayi kuruluşlarının genel müdürleri, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Recep Çalışkan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Ehlibeyt Dergahı dedesi Sinan Boztepe, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, STK  başkanları ve sendikalılar katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kongrede Divan Başkanlığına Pevrul Kavlak, başkanvekilliğine Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Uysal Altundağ, Yusuf Ziya Odabaş, katipliğe Eda Özgül, Murat Gök seçildi. Kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür eden Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Bir Önceki Genel Kurulumuzdan bugüne Dünya’da ve ülkemizde pek çok gelişme oldu. Hepimizin yaşayarak öğrendiği gibi Covid-19 salgını tek kelime ile dünyamızın başına dert oldu. Dünya daha neyle karşılaştığının farkında bile değilken, Genel Başkanımızın ön görüsü ve tecrübesi ile salgının hemen en başında Metal İş kolundaki tüm iş yerleri ve üyelerimiz için görüşmeler yapmış ve üyelerimizin bu salgından kaynaklanacak maddi manevi ve fabrikalarımızda oluşacak iş kayıplarının önüne geçilmiş, tüm Türkiye’deki çalışma hayatını etkileyecek bir protokole imza atarak süreci üyelerimiz ve iş yerlerimiz adına en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlamıştır.  Bu vesileyle liderimiz, önderimiz Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a tüm üyelerimiz adına minnet ve teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliriz” dedi.

“YÜKSEK ENFLASYON YENİDEN GÜNDEMİMİZE GELDİ”

Salgının ülkeye ve dünyaya yaşattığı ekonomik dalgalar geçmeden 2022’nin Şubat ayında Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ortamının yaşanan ekonomik zorlukları pekiştirdiğini kaydeden Koçak, “Çip krizi ve bazı hammaddelerde yaşanan tedarik sorunları derken, son aylarda Avrupa’da yaşanan ve etkisi giderek artan enerji krizi, ülkeler arasında oynanan satrançta oyunu adeta yeniden kurmaya başladı. Şimdilerde gelişmiş ülke ekonomileri yüksek faiz ile sıkı para politikasına geçmekte. Döviz kurlarının alışılmadık seviyelere gelmesi ve buna bağlı olarak üretim ve tedarik maliyetlerinin artması, ülkemizde de yüksek enflasyonu yeniden gündemimize getirmiş oldu” dedi.

“BAŞARILARIMIZ HER DAİM OLACAKTIR”

Yaşananlarla birlikte satın alma gücünün önemli ölçüde azaldığını ifade eden Koçak, “Maalesef, bu olumsuz ekonomik süreç halkımıza zor zamanlar yaşatmaya devam ediyor. Gururla söylemeliyim ki bizler, saygıdeğer Genel Başkanımızın liderliğinde, Ocak 2022’de imzaladığımız Mess Grup Toplu İş Sözleşmemiz ve ardından gelen tüm münferit sözleşmelerimiz ile üyelerimize bugüne dek toplamda yüzde 139 kümülatif zam alarak bu yaşanan ekonomik krize tek vücut olarak “dur” diyebildik. Önümüzdeki yıl başlayacak Toplu İş Sözleşmemizde de üyelerimiz ve kıymetli aileleri için yeni kazanımlara ve zaferlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.  Çünkü Türk Metal, Genel Başkanından tezgah başındaki üyesine dek, bükülmez bir bilek, çelikten bir yürektir. Buzkıran gemisi gibiyiz, Allah’ın izni ile başarılarımız her daim olacaktır. Bizler, 1982’de kurulan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemiz olarak, Genel Başkanımızın bizlere hep söylediği gibi, ülkemizde alın teri ile geçinen ve iş kolumuzda yer alan bütün emekçileri üye yapmak gayesi ile çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Amacımız emek sınıfının sömürülmesine karşı durmaktır. Üretmek ve bundan hakça pay almaktır. Sizlere burada sözümüzü yineliyoruz. Bölgemizde sendikasız işçi kalmayana dek yılmadan, bıkmadan, usanmadan teşkilatlanma mücadelemizi aralıksız sürdüreceğimize söz veriyoruz.

Bugüne kadar yaptıklarımız, sözümüzün hep kanıtı olmuştur. Çerkezköy Şubesi yönetimi ünite ve kurullarımız ile tüm emekçilerimizin gece gündüz katkıları neticesinde Samsung Electronics ve Frigoblock Soğutma işyerlerimizde teşkilatlanma faaliyetlerimizi tamamladık. Orada çalışan emekçi dostlarımızı büyük Türk Metal ailemize kattık, toplu iş sözleşmelerimizi imzaladık.  Yaklaşık bin 500 arkadaşımızın çalıştığı Sistem Alüminyum işyerinde örgütlenme çalışmamızı tamamlayıp akabinde İşverenimizle ortak paydada buluşup Toplu sözleşme görüşmeleri bir an önce başlayacak olup emekçilerimiz için en iyi sözleşmenin imzalanacağına inancımız tamdır. Bahsi geçen bütün işverenlerimize buradan Türk Metal sendikamız adına teşekkür ederiz” dedi.

HAK ARAMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

Koçak, “Yeter mi? evet bizde yetmez dedik ve Dilmenler Makine Sanayi işyerinde, TİS Turkey su arıtma sistemleri işyerinde, Göldağı Kablo Sanayi işyerinde, Alimuna Aluminyum işyerinde ve Aurora Isı işyerlerimizde çalışan binlerce emekçimizi de Türk Metal Sendikamızın çatısı altında buluşturarak büyük ve güçlü ailemize kattık.  Teşkilatımızın ve Çerkezköy Şubemizin gururu, Sayın Genel başkanımıza, teşkilatlandırma sürecinde büyük desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çalışma Bakanlığımızdan, bu firmalara ait yetki tespit belgelerini aldık fakat işverenler, çoğu zaman olduğu gibi işçilerin demokratik iradesine saygı duymayarak yetki tespitlerimize itiraz ederek yasal süreç başlattılar. Şu an biz de bu süreçlerde sendikamızın tüm gücü ile hak arama mücadelemizi devam ettiriyoruz.  Umuyorum ki, Adaletine güvendiğimiz Büyük Türk Mahkemeleri, en nihayetinde bu firmaları da Türk Metal Sendikası bünyesinde göreceğimiz adaletli kararlarını verecektir. Ülkemizde bazı işverenler sıkça unutuyor ama biz yine tekrarlıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki, Biz Büyük Türk Metal’iz. Ateşle eridik yoğrulduk, yağmurla ıslanıp tavlandık. Kırılmayız, bükülmeyiz, yılmayız, vazgeçmeyiz, yorulmayız, durmak nedir bilmeyiz. İnadına örgütleneceğiz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın Çerkezköy’e yakın zamanda büyük ve modern eserler kattığını kaydeden Koçak, “Çerkezköy Şube binamız çelik iskeleti ile sıfırdan inşa edildi ve Çerkezköy’ün en gözde yapılarından biri oldu.  Aynı zamanda Kapaklı Karaağaç mahallesinde mesleki ve teknik Anadolu Lisesi inşaatını başlattınız. Bugün itibariyle inşaatın büyük kısmı tamamlandı.  Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışlanacak okulumuzda, önümüzdeki dönemde üyelerimizin evlatları ve Çerkezköy’ümüzün gençleri, sizin sayenizde Metal iş kolunda rahatça istihdam edilebilecekleri yeni meslekler kazanacaklar. Yine geçtiğimiz günlerde Kapaklı Devlet Hastanesinin karşısında bulunan Türk Metal sendikamıza ait olan arazinin bir kısmına,  üyelerimizin hizmetine sunulacak olan yüzme havuzu, fitness ve düğün salonlarını da bünyesinde bulunduran son teknolojiyi barındıran otel inşaatımız talimatlarınızla başlamış bulunmaktadır. Bölgemizde gerçekleştirdiğiniz bu eşsiz yatırımlardan dolayı size, bölge halkı ve Teşkilatımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çerkezköy Şubemizin bina yapımında, Kapaklı’daki yaptığımız okul binasında, inşaatı devam eden sosyal tesis ve otelimizde süreçlerde bizlere desteklerini esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarımızı sunarız. 2022 yılında B/S/H/ Ev Aletleri’nde çalışan bin Üyemize bizzat davetiye göndererek Bodrum, Didim ve Kıbrıs’ta bulunan otellerimizde ücretsiz olarak üyelerimizi aileleri ve çocukları ile birlikte 2 bin kişiyi ağırladık, bu yıl MESS ile ortak yürüttüğümüz eğitim programına şubemizden yaklaşık 750 üyemiz katıldı. Ayrıca bugüne kadar Çerkezköy Şubemizden toplam 15 bin Üyemizi Ankara, Bodrum, Didim ve Kıbrıs’ta bulunan Sendikamıza ait Beş yıldızlı Otellerimizde eş ve çocuklarıyla birlikte misafir ettik. Üyelerimize sunduğu bu benzersiz hizmetlerden dolayı Liderimiz Önderimiz Sayın Genel Başkanımızla onur duyuyoruz, gurur duruyoruz sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm üyelerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemizin 13. Olağan Genel Kurulu’nun, ülkemize, Türk çalışma hayatına, teşkilatımıza, bölgemize ve üyelerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

6’INCI KEZ BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Kongrede Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın konuşmaların ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin faaliyet, gelir gider, denetim raporları okundu ve oylamaya sunuldu. Faaliyet, gelir gider ve denetim raporları oy birliği ile kabul edildi. Görüşmelerin tamamlanması ile seçimlere geçildi. Mevcut Şube Başkanı Murat Koçak, tek aday ve tek liste ile girdiği seçimde 250 delegenin tamamının oyunu alarak 6’ıncı kez başkanlığa seçildi. Murat Koçak’ın başkanlığındaki Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yeni yönetiminde Caner Alözkan(Şube Sekreteri), Mustafa Özkılıç(Şube Mali Sekreteri), Mert Bulut(Şube Teşkilatlandırma Sekreteri), Turgay Üstünol (Şube Eğitim Sekreteri) yer aldı. Denetim Kurulu asil üyeleri Yasin Uça, Eda Özgül, Ferdi Baran oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!