Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MUSTAFA ÇETİN; “KAPAKLI’DA SİYASET YAPAN KAPAKLI’DA OTURACAK”

MUSTAFA ÇETİN; “KAPAKLI’DA SİYASET YAPAN KAPAKLI’DA OTURACAK”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Burada çalışan bürokrat isterse Ankara’da otursun. O Ankara’da oturuyorsa Kapaklı’daki siyasetçilerin suçudur bu. Ama siyasetçi önce çamuru tozu görecek suya bakacak içiliyor mu diye fakir fukarayı görecek bakacak. Kapaklının derdiyle dertlenecek. Çorlu’da Çerkezköy’de oturmayacak Kapaklı’da oturacak. Kapaklı bilincini kendi nefsinin önüne koyacak” dedi.

Kapaklı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete giren Aşevi’nin tanıtımı için düzenlenen programda Kapaklı’daki hayırsever ve iş insanları bir araya geldi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Balo salonunda düzenlenen Aşevi tanıtım programı bölgedeki iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

EKE; “EKONOMİDE BUNA BİRE 10 ÇARPAN ETKİSİ DENİR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ramazan Tahir Eke, “Öyle bir birim kuracağız ki Kapaklı’da aç açık, fakir fukara kim varsa bunların tamamına dokunacağız. Ayda en az 15 bin kişiye dokunacağız. Bunu hedefleyerek bir birim kurmak istiyoruz diye talimat başkanımız talimat verdiğinde. Çok heyecanlanmıştım. Almış olduğum talimatla seri bir şekilde çalışmaları yapıp 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle Kapaklı Belediyesi’nin sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen oluşturmuş olduğumuz alt birimlerle bugüne kadar Kapaklımızda binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza hizmet etmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Değerli başkanım bu 15 bin kişinin dokunmak hedefini zaman zaman değişik mecralarda dile getiriyor. Ancak bir kısım art niyetli kişiler bu dokunma hikayesini yanlış anlayıp yanlış algılara yönelttiklerini üzüntüyle gördüğüm için bunu biraz açmak istiyorum. Ekonomi okuyanlar bilir, ekonomide çarpan etkisi diye bir olay vardır. Yatırım sahibi 100 bin TL’sini alır bankaya götürüp yatırır, banka o 10 bin TL’yi alır yatırımcıya 100 bin TL kredi verir. Yatırımcıya bu krediye verdiği anda 100 bin TL, 200 bin TL piyasa etkisine sahip olur. Sonra yatırımcı kendi taşeronlarına bu parayı hizmet tahsilatı olarak verir onlar alt yüklenicilere verir, onlar işçilerine verir ve 100 TL piyasada yeri gelir bin TL’lik etkiye sahip olur. Ekonomide buna 1’e10 çarpan etkisi denir. Çarpan etkisi sosyolojik alan oturttuğumuzda örneğin bir sokağımızda Ayşe teyzemiz var. Ayşe teyzemiz yaşlı, belki engelli kendisine bakacak kimsesi yok. Ve oradaki vatandaşlarımızın yardımına muhtaç durumda. Biz Ayşe teyzeye kurmuş olduğumuz aşevinden bir kap sıcak yemek götürdüğümüzde Ayşe teyzenin gönlünü fethetmiş oluyor muyuz? Oluyoruz. Ayşe teyzemizle o güne kadar ilgilenmek durumunda kalan o yakın sokağın en az 30 kişiyle daha gönül köprüsü kurmuş oluyor muyuz? Evet oluyoruz. Çünkü Ayşe teyzenin komşularının üzerinden bir yükümlülüğü ortadan kaldırıyoruz. Ve dolayısıyla bir kişiye hizmet ettiğimizde 30 kişi ile gönül bağı kuruyoruz. İşte burada buna sosyolojide çarpan etkisi deniyor. Dolayısıyla yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Biz imkanımız dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuyoruz ve koşmaya devam edeceğiz. Belki biz bin 500 kişiye, belki 2 bin kişiye fiziki olarak yardımda bulunacağız. Ama bunun çarpan etkisi 50-60 bin kişiye ulaşacak. İşte değerli başkanımızın da bahsetmiş olduğu insanlara dokunma fikri buydu. Biz her şeye rağmen insanlara dokunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BÜTÜN BİRİMLERİMİZLE VATANDAŞLARIMIZA DOKUNUYORUZ”

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Eke, “Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzde sosyal yardım hizmetleri alt birimimizi kurduk. Bu birimimizde nakdi yardımlar yapıyoruz. Nakdi yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bize geliyorlar biz onları inceliyoruz bu incelemeler rapora dönüşüyor ayda bir defa sosyal hizmet kurulumuzu topluyoruz ve bu kurul raporları inceliyor ve belli meblağlar arasında nakdi yardım yapıyoruz. Aynı zamanda ayni yardımlarımız da var. Gıda kolisi yardımı yapıyoruz. Alışveriş kartı yardımı yapıyoruz. 3 mahallemizde sevgi eli mağazamız var. Dördüncüsünü de açma hazırlığındayız.  İkram hizmetlerimiz var. ikram hizmetleri aracımız var. Bu aracımızda sabahın erken saatlerinde işçilerimizin bol olduğu duraklarda çorba dağıtımı yapıyoruz. Toplantılarda, konserlerde, cenazelerde bu ikram aracımızda ikramlarımızı sunuyoruz. Aşevimiz için çok uğraştık. 3 ay önce faaliyete girdi. Kapaklı’da 500’e yakın aileye her gün sıcak yemekleri aşevimiz vasıtasıyla dağıtıyoruz. Bir diğer birimimiz evde bakım ve destek hizmetleri. Evde yaşlı bakıma muhtaç vatandaşlarımızı 15-20 günde bir ekiplerimiz ziyaret ediyor ve hizmetini yapıyor. Bir diğer hizmetimiz kariyer istihdam hizmetimiz. İşveren ve işçiler arasında köprü oluyoruz. Bir birimimiz daha var, proje ARGE birimi. Bir farkındalık yaratmak amacıyla her hafta bir saat toplantı yapıyoruz. Bir beyin fırtınası yapıyoruz ve bu beyin fırtınasıyla yeni projeler ortaya koyuyoruz. Bütün birimlerimiz önemli, bütün birimlerimizle vatandaşlarımıza dokunuyoruz” dedi.

“18 AY YORUCU GEÇTİ”

1986 yılında 2 bin nüfusla Kapaklı’nın belde belediyesi olduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Sanayinin yanında olan bir yerleşim yeri, çok yoğun bir göçle hızlı bir şekilde almaya başlıyor. Tabii hızlı göç akabinde sorun problemleri katlayarak bugünlere kadar geliyor. 2014 yılında da Tekirdağ büyükşehir olması hasebiyle Kapaklı Beldesi Karaağaç Beldesi ve 5 tane köyüyle beraber Kapaklı ilçesi oluşturuldu ve Kapaklı yeniden kendi potansiyeliyle büyümeye gelişmeye devam ediyor. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmaksızın memleket ayrımı yapmaksızın Kapaklı’ya değer katacak Kapaklı’ya hizmet edecek kim varsa bütün ekibimizle beraber Kapaklılı bilincini ortaya koyarak Kapaklı’nın sorununu nasıl çözeriz, Kapaklı’yı nasıl ortaya koyarız diye Kapaklı’nın gelişimini ve değişimini nasıl gerçekleştirebiliriz arayışına girdik. Benim için ilk 18 ay oldukça yorucu geçti çünkü belediyenin içerisindeki alışkanlıkları değiştirmek kolay olmadı. Bu yapının içerisinde alışılagelmiş yanlış doğruları arkadaşlara anlatarak izah ederek bir sistem kurarak, kurumsallaşarak ilerlememiz gerektiğini aksi halde 130 bin nüfusu geçmiş olan ve 10 yıl sonra 300 bine varacak olan Kapaklı’nın mevcut yönetim anlayışıyla bireysel çabalarla çözülmesinin mümkün olmadığını anlatmaya gayret ettik. Geldiğimiz noktada belediyemizin içine geldiğiniz zaman sizi karşılayan birimler, ilgili birimlere yönlendiren ve ilgili müdürlüğün performansını denetleyen takip eden bir yapıyı oluşturduk” dedi.

“KURUMSALLAŞMA SADECE BELEDİYEYLE OLMUYOR”

Çetin, “Kurumsallaşma sadece belediyeyle olmuyor. Kurumsallaşma ilçenin birçok bürokrasisiyle olması gerekiyor. Kaymakamlık, ilçe emniyet ilçe milli eğitim tüm kurumlarıyla ilçe olduğunun gereğinin ortaya koyulması gerekiyor. Kapaklı ilçe olduğunda Çerkezköy’den buraya gönderilen memur arkadaşlarımız sürekli oranın problemli olduğunu iddia eden insanlar oldu. Bütün birimlerden bu tarafa personel gönderildi. Maalesef orada istenilmeyen kardeşlerimiz arkadaşlarımızın motivasyonlarında çok büyük sıkıntılar yaşadık. 7 yıllık ilçeyiz 6 tane Kaymakam değişti. Böyle bir ilçeden bir kurumsal hafızayı oluşturmak ilçeyi ileriye götürmek gerçekten zor. İlçeyi ilçe yapmak değerlerin tamamı siyasi partiler, esnaf, sivil toplum örgütleri, iş adamları, eğitim camiası, imamlar hepsi çok önemlidir. Her ortamda her platformda Kapaklı’yı savunarak Kapaklı’nın hakkını aramaya çalışıyoruz. Değil Tekirdağ’ın Trakya’nın en zor ilçesi Kapaklıdır. Kapaklı’da hızlı büyümeyle beraber altyapıdan üstyapıya sosyolojik ve kültürel sorunlarıyla sıkıntılarıyla birçok konuya varan önemli sıkıntılarımız ve problemlerimiz var. Eğer siyasi çekişmelerle kısır kavgalarla kendi egolarımızı tatmin etmek için mücadele edersek en büyük kötülüğü Kapaklı halkına yaparız. Kapaklı halkının birlik beraberliğe, çözüm üreten kadrolara, gelişen ama gelişirken de adaleti ortaya koyan bir yapıya ihtiyacı var.  Özel imar aslına bakarsanız bir alışkanlık olmuş çünkü Kapaklı’nın imarı baştan yanlış yapılmış, düğmeler baştan yanlış iliklenmiş yaka bir araya gelmiyor. Bu şehri yeniden inşa etmek için ortak akılla farkındalığı ortaya koymamız lazım. Daha iyi daha yaşanabilir Kapaklı’yı nasıl sağlarız düşünmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

“2021 YILINDA 5 BİN HEDEF KOYDUK”

Çetin, “Kapaklı’ya işçi olarak gelen vatandaşlarımız işini kuruyor, parayı buluyor daha sonra Kapaklı’dan göç ediyor. Kapaklı’ya ustabaşı olarak gelen vatandaş ev, araba alıyor daha sonra daha şef olarak daha yüksek maaş aldığında Kapaklı’yı terk ediyor. Öğretmenlerimizin yüzde 80’i Kapaklı’da ikamet etmiyor. Kapaklı’ya yeni gelen 100 polisin yarıdan çoğu Kapaklı’da ikamet etmiyor, Çerkezköy, Çorlu, Silivri’ye gidiyor.  Sorunları çözmemiz gereken önemli bir tablo var önümüzde. Biz ulaşabildiğimiz kadar aileye ulaşmaya çalışıyoruz. Biz inancımız gereği sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde yapmaya gayret ediyoruz zaten. Bizim ulaşamadığımız sizin bildiğiniz birileri varsa onları da bize iletin yardımcı olalım. Biz zaten 15 bin kişiye aşevi, evde bakım hizmeti, hoş geldin bebek hizmeti, sevgi evi mağazaları gibi birçok konuda dokunduk. Sıcak yemek hizmeti veriyoruz bazılarına erzak kartı veriyoruz. Bazı engellilerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bazı bebeklere de bez veriyoruz. Bazılarına da başka türlü yardımlar yapıyoruz. Biz 2021 yılına 5 bin hedef koyduk. 5 bine ulaşıldı, 5 bin civarında temas var. İkram aracımız zaten sayısızca kişiye gidiyor, çorba veriyor çay veriyor taziyede gidiyoruz çadır kuruyoruz. Orada yardımcı oluyoruz. Bir çok programda, açılışta, sevgi evi mağazalarında bu tür hizmetleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 150 bine gelen Kapaklı’nın en az yüzde 10 una dokunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“KAPAKLI’DA SİYASET YAPAN KAPAKLI’DA OTURACAK”

Kapaklı’ya gelen göçün kırsaldan geldiğini kaydeden Çetin”, Biz bunlara dokunmazsak, evlerine girmezsek çocuklarının aç olup olmadığına bakmazsak, ayağında ayakkabısı çorabı var mı bakmazsak çantası var mı ilgilenmezsek o koltuk bana haram diyorum. O yüzden bu bilinçle bu insanlara ulaşıp yardımcı olmak için gayret gösteriyoruz bunun da yaparken sizler gibi hayırseverlerin maddi manevi her türlü desteği çok kıymetli çok değerli. Çünkü dedim ya kapaklı Trakya’nın en zor yerleşim yerlerinden biri. Şimdi bu zorluğu kolaylaştırmak için yapmamız gereken şeyler var. Bir siyaseti seçim zamanında yapmak. Şu anda seçime 30 ayımız var. Bugünden yarına bu hesapların içine girmeyelim. Ben her türlü eleştiriye açığım. Eleştiri bizi dinamik tutar. Kadrolarımızla birlikte eksiklerimizi tamamlarız. Kapaklıda siyaset yapacak arkadaş Kapaklı’da ikamet edecek. Burada çalışan bürokrat isterse Ankara’da otursun. O Ankara’da oturuyorsa Kapaklı’daki siyasetçilerin suçudur bu. Ama siyasetçi önce çamuru tozu görecek suya bakacak içiliyor mu diye fakir fukarayı görecek bakacak. Kapaklının derdiyle dertlenecek. Çorlu’da Çerkezköy’de oturmayacak Kapaklı’da oturacak. Kapaklı bilincini kendi nefsinin önüne koyacak. Ben 2024 hesabı yapmıyorum ahiret hesabı yaparak görevimi yapmaya çalışıyorum. Belediyede kalite yolculuğunu bir yerlere getirdim” dedi.

“FARKI GÖRECEKSİNİZ”

Çetin, “Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim akşamı kalkmış masadakilere demiş ki, efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz. Yarın ilan etmiş Cumhuriyeti ve her şey çok güzel olmuş. Var mı öyle bir şey. 100 yıla yaklaştığımız Cumhuriyette bir sürü değişiklikler yapılmış anayasa kanun vs. yani kalite yolculuğu diye bir yolculuk var cumhuriyette de devam ediyor. İyi denilen şeyin sonu yok ki. İyinin sürekli ilerleyen gelişen bir yapısı vardır. Biz de belediyede bunu kurduk. Ben sabahtan akşama kadar vatandaşlarla tek tek ilgileniyorum. Sorunların çözümü için müdürlerimizle emek veriyoruz. Siyaseti de siyaset olsun diye yapan bir insan da olmadım. Kapaklı bilinci oluşturmak istiyorum. Kapaklı’da termal sıcak su ruhsatı aldık. 50 kilometrelik  bir yerin ruhsatını aldık, gittik MTA ile sözleşme yaptık. 1500 metre derinliğinde 70 derece sıcaklığında Trakyanın en sıcak suyunu bulduk. Ben bununla ilgilenmesem vatandaş der miydi bana ya sen niye sıcak su bulmadın? Kimsenin aklında olmayan şeye uğraş verdim gayret gösterdim niye oraya yapılacak termal oteller ya da yapılacak termal köy projeleriyle beraber kapaklı kabuk değiştirecek. Kapaklının ekonomisi değer kazanacak. Yaşam kalitesi yükselecek. Kapaklı’da yaşayacak olan beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz yapının da burada kalmasını sağlayacak. Sıcak suyun bize getirisini 10 yıl sonra farklı göreceğiz. TOKİ ile plan yaptık yaklaşık 50 bin kişinin yaşayacağı bir şehir planladık.  Benim gidecek yerim yok ben Kapaklılıyım. Ben kapaklı da birçok iş adamı tanıyorum. Burada bir sürü çarpık yapı yaptılar vatandaş şikayetlerle bana geliyor iskan alamıyoruz diyor. Ama onları satan müteahhit iş adamları Çerkezköy’de yaşıyor. Gelin hep birlikte Kapaklı’yı geliştirelim. Bu sıkıntılar döner sizin çocuklarınızı bulur” ifadelerini kullandı.

“KAPAKLI’YI KURTARMAK GEREKİYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’yı hep ötelediğini kaydeden Çetin, “Bu binayı yaptırandan Allah razı olsun. Yapılanı da her zaman takdir etmişimdir. Ama başka bir şey yapmamıştır. Ona da söylüyorum kapaklı da sosyal sorunlar yarın bir gün İstanbul’daki kötü anılan semtler noktasına gelirse buradaki bu vukuatlar gelir sizin de çocuklarınızı bulurlar, günahlarını onlar çekerler dedim. Biz Kapaklıyı daha iyi yaşanabilir hale getirmek için bütün siyasi partilerle, STK larla iş adamlarıyla, paydaşlarla bir araya gelmek için hazırım ne istiyorsanız yapmaya hazırım. Kapaklı’nın potansiyeli yüksek, coğrafi konumu gayet iyidir. Çerkezköy siyasetinden Kapaklı’yı kurtarmak gerekiyor” dedi.

“İNŞALLAH KAPAKLI’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yıldızkent kavşağı ile ilgili bilgi veren Çetin, “İhale yapıldı ve ihaleye de bir firma itiraz etti. En uygun teklifi veren firmayı Karayolları çağırdı ve işi tebliğ etti. Askı süresi vardı. İtiraz süresi Karayollarına yapıldı, Karayolları da itirazı geçersiz buldu ve reddetti. Ama o firma bu sefer bir üst merciye ihaleyi götürdü. Kamu ihale kurumuna itirazını yaptı. KİK’de bunun itirazıyla ilgili gerekçesini çok yakın bir zamanda verecek inşallah anlaşma yapılıp hızlıca Yıldızkent kavşağı problemi çözümü başlayacak. Eğer ki KİK itirazı kabul görmez de reddederse Aralık ayı gibi, eğer kabul görür de gerekçeli raporunu hazırlayıp tekrarının yenilenmesini isterse Ocak sonu gibi ilgili müteahhit firma işin sözleşmesini yaparak işin startını verecek. Hedefimiz 2022 sonu ve 2023 başı gibi bu projenin tamamlanmasıdır. Emlak konutla Bahçelievler arasında bir üstgeçit projesi var. Engellilerin de asansör kullanarak geçebileceği bir üstgeçit projesi var. Ayrıca ilçemizde üç dere var, bunların iki tanesi 1.5 kilometre tutuyor. Bunların ıslah edilmesi konusunda talebimiz oldu. Kapaklı’da su sıkıntımız da var. Şuan da kuyularımızdan çıkan suyun kalitesi gerçekten çok kötüdür. Sistem de içilebilir olmasına uygun değil. Biz bir arıtma sistemi yapılmasını talep ettik. Bir de 2015 yılından beri Kapaklı’ya Engelsiz Yaşam Evi yapılması sözü var onu da dayatıyoruz, ihaleye girildi. İnşallah en kısa sürede yapılır” dedi. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Aşevi’ne destekte bulunan iş insanlarına şilt takdim edildi. Düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Belediye Başkan yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!