Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖMER KARADENİZ: “ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

ÖMER KARADENİZ: “ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ömer Karadeniz; “Şahıslardan ziyade biz anlayışının değişmesinden yanayız. Aktörleri değil, senaryoyu değiştirmemiz gerekiyor. Biz ilgili yönetim ve başkan olacağız” dedi.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da yayın yapan gazetecilerin katıldığı ‘Gündem Özel’ programında ÇTSO seçimleri öncesi adaylardan Ömer Karadeniz canlı yayında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Değişimden yana olduklarını ifade ederek oda seçimleri için iddialı açıklamalarda bulunan Karadeniz, “Şahıslardan ziyade biz anlayışının değişmesinden yanayız. Aktörleri değil, senaryoyu değiştirmemiz gerekiyor. Biz ilgili yönetim ve başkan olacağız. Tek işimiz oda, üyeler ve hizmet olacak” dedi. ‘Gündem Özel’in konuğu yeşil liste adayı Ömer Karadeniz olurken, programın moderatörlüğünü  ise gazeteci Şaban Kardeş yaptı. Saray Haber Gazetesi’nden Fatih Kıray, Kapaklı Gazetesi’nden Adem Çil, Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Faik Onur Kaya, Trakya Flaş Haber’den Abdülhamit Albez, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’nden Hüseyin Gökçeli’nin yer aldığı programda, gazeteciler kamuoyunda merak edilen soruları canlı yayında yeşil liste adayı Ömer Karadeniz’e yöneltme fırsatı buldu. Basın mensuplarının “Hangi gruptan aday olacaksınız. Diğer şirketlerinizle meslek gruplarından seçime girecek misiniz?” sorusu üzerine Ömer Karadeniz, “İki firmam var. Biri 4’üncü grupta diğeri ise 11’inci gruptadır. Ben 4’üncü gruptan gireceğiz. 4’üncü grupta 850 üye var ve inşaatçılara bu grupta haksızlık yapıldı diye düşünmüyor değilim. Kendi grubundan çıkmayan adayın başka gruplarda başka firmalarını sokarak hülle yoluyla odaya yönetimine talip olmasını doğru bulmuyorum. Kendi grubundan çıkmayan kendi meslektaşlarından yeterince destek görmeyen bir adayın ÇTSO Başkanlığına soyunmaması gerekiyor” diye konuştu.

“DAHA İYİ YAPILABİLİRDİ”

Mavi liste adayı Rahmi Yılmaz ve Sarı liste adayı Ahmet Çetin’e başarılar dileyen Karadeniz, “Bu seçimin hilesiz hurdasız centilmence demokratik ortamda geçmesini temenni ediyorum. Şahıslarla uğraşmak istemiyoruz. Hiçbir açığımız foyamız yok. Kendimize güveniyoruz. Bizim hakkımızda söyleyecekleri bir şey olduğunu sanmıyorum. Süleyman Kozuva kendisi aday değil, mevcut görevini sürdürüyor. Mevcut başkan güzel hizmetler yaptı. Yapması gereken daha iyi şeyler vardı. Biz geldiğimizde onları yapacağız. Çerkezköy TSO Türkiye’nin en önemli odasıdır. Bölgemizde sanayi kesimi olduğu için önemlidir. Odanın önemi bölgeden kaynaklanıyor. Daha iyi şeyler yapılabilirdi. İyi şeylerde Allah nasip ederse biz yapacağız” diye konuştu.

“HER ZAMAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIM”

“Saray’da ne gibi hizmetler yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine konuşan Karadeniz, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’a hizmet eder. Saray bize uzak bir ilçe değildir. Saray’da çeşitli zamanlarda temaslarda bulunduk. Esnafının da bir çoğunu tanıyorum ve sıkıntı da yaşayacağımı düşünmüyorum. Ben diğer adaylara nazaran halka, tüccara ve esnafa daha yakınım. Sandık olmasaydı ne Ahmet Çetin’i ne de Rahmi Yılmaz’ı sahalarda görebilecektiniz. Ben sürekli halkın içindeyim” dedi. Oda aidatlarının yeniden düzenleneceğini ifade eden Karadeniz, “ Odaya aidat borcu olan üyelerimiz icralık oldular. Hiçbir zaman üyemizin kapısına icra memuru göndermeyeceğiz. Bazı adaylar yüzde 50 indirim yapacağız diyorlar. Bu gerçekçi değildir. Bunun yasal alt sınırı vardır. Bizler en alt limitten alacağız. Bunu yüzde elli indirme şansı yoktur. Üyelerimiz bu noktada zorluk yaşamayacaklar” dedi.

“SİYASİLER ODA SEÇİMLERİNDEN ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Kapaklı’ya yapacağı hizmetlerden de bahseden Karadeniz, “Kapaklı’da geçmiş yıllarda siyasi bir geçmişimiz oldu. Ben bu işe çıkarken siyasi kimliği bir tarafa bıraktım. Herkese aynı mesafede davranıyorum. Oda seçimlerinin siyasetin gölgesinden kurtarılması gerektiğine inanıyorum. Siyasi mecranın dışında cereyan etmesi gerekiyor. Siyasetin buna müdahil olmaması gerekiyor. Ben bu konuda müzdaribim. Siyasetin gölgesi bu seçimlere düşmüştür. Siyasilerin oda seçimlerinden ellerini çekmesi gerekiyor. Kendileri için de doğru olmaz” dedi.

“TÜM ÜYELERİNE EŞİT DAVRANMALIDIR”

Karadeniz, “Kapaklı’da yaşamaktan ve orada oturmaktan gurur duyuyorum. Kapaklı’nın haklarını temsil ederken başka ilçelerimize de haksızlık yapmayacağız. Üç ilçemiz de hizmetlerden faydalanacak. Hizmet noktasında hiçbir ilçemizi diğerinden ayırt etmeden herkesin hakkını teslim etmek zorundayız. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üye aidatları ile ayakta kalmaktadır. Tüm paydaşlarına eşit mesafede hizmet dağıtmak zorundadır” dedi.

“ODAYI KUMANDA İLE DEĞİL İÇERİDEN YÖNETECEĞİZ”

Değişimden yana olduklarını ifade eden Karadeniz, “Şahıslardan ziyade biz anlayışının değişmesinden yanayız. Aktörleri değil, senaryoyu değiştirmemiz gerekiyor. Biz ilgili yönetim ve başkan olacağız. 15 meslek komitesinin farklı sorunları var. Tüm veriler üzerinden daha aktif bir başkan olacağım. Tek işimiz oda, üyeler ve hizmet olacak. Odayı içeriden yöneteceğiz. Uzaktan kumanda ile değil, kendimiz bu işin içinde olacak. Ekonomik ve siyasi çıkarlarımız için odayı kullanmayacağız. Odayı atlama rampası olarak düşünmüyoruz. Bu noktada anlayış değişikliğine gideceğiz” dedi.

“BİR FUAR ALANI GEREKİYOR”

Seçim tahmini ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Karadeniz, “Bizler seçmenimize güveniyoruz. Biz seçimi kazanmak üzere yola çıktık. Ağanın eli tutulmaz. Seçmen ne verirse öper başımıza koyarız” diye konuştu. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Karadeniz, “ Fuar alanı gerçekten ihtiyaçtır. Burası sanayi kentidir. Bir fuar alanı lazım. Fuar alanını sadece fuarda değil farklı etkinliklerde de kullanabiliriz. İnşallah nasip olur gelirsek bu fuar alanına kazandıracağız. Fuarı gezme fırsatı buldum. Ancak katılımcılar beklenen hedeflerin gerçekleşmediğini söylediler. Fuar açmak için katılımcıları oraya getirebilirsiniz, fakat esas önemli konu katılımcıların beklediği potansiyel müşteriyi getirmektir. En büyük eksiklik de bu olmuştur” diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİN VE HALKIMIZIN GÜCÜNE İNANIYORUM” 

Karadeniz, “Seçimlerde halkla buluşma ve onlarla temas etme insana tecrübe kazandırıyor. O kitlenin desteğini almak duygularına tercüman olmak insana güç vermektedir. Bende insanlarla, toplumla iç içe olmayı seven birisiyim. Onların desteklerini arkamda hissetmek bana güç veriyor. Bu güçten daha önemli bir güç yoktur. Üyelerimizin ve halkımızın gücüne inanıyorum. Halkın ve üyelerin gücüyle bu yola çıktım. Ne arkamda siyaset gücü ne de sermaye var. Saha tecrübemiz var. Bizim toplumla nasıl diyalog kuracağımızı biliyorum. Seçimden seçime sahaya inen biri değilim. Eğer böyle biri olsaydım aday olmazdım. Bu çalışmamızın karşılığını da alacağız” dedi.

“HER KATMANIN ONAYINI ALARAK BU YOLA ÇIKTIM”

Adaylık süreci ile ilgili de bilgi veren Karadeniz, “Dostlarımla zaman zaman sohbet ediyorum. 1.5 yıl önce odaya talip olabiliriz diye bir konuşmalarımız oldu. Bu noktada yola çıkarken adayım diyerek çıkmadım. Toplumun bir çok katmanı ve bir çok kanaat önderiyle bu konu hakkında görüşme yaptık ve gelecek dönem yönetime talip olacağımızı söyledik. Kendi başımıza verilmiş bir karar değildir. Bu görüşme ve konuşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstişareye önem veren birisiyim. Toplumun her katmanının onayını alarak bu yola çıktım” dedi.

“BEN BİR BÜTÜN OLARAK SEVİYORUM”

Gazetecilerin “Ömer Karadeniz için Anadolu’nun adayı söylemleri dolaşıyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Karadeniz, “ Ben Anadolu’nun adayı olmaktan gurur duyuyorum. Ben ne eylemimde ne söylemimde bugüne kadar bölgecilik yapmadım. Çıkarken herkesin adayı olduğumu ve herkese eşit mesafede davranacağımı söyledim. Bunları belli mihraklar kasıtlı yapıyorlar. Yıllardır burada yaşıyoruz. Neden bizi yeterli görmüyorlar. Bizim grubumuzda Samsunlu, Edirneli, Karslı,Vanlı, Kırklarelili olmamız bizim kendi irademizde mi? Kimse bu vatanı bu ülkeyi bizden daha fazla sevdiğini iddia edemez. Bu güzel bölgede yaşadığımız için şükrediyorum. Bugün Çerkezköy ve Kapaklı’ya baktığımız zaman Anadolu’nun çeşitli illerinden göç etmiş vatandaşlarımız var. Bu ilçelerimizde kardeşçe yaşıyoruz. Ben toplumun hiçbir ferdini ötekileştirmeden, bölmeden, parçalamadan ve ayrıştırmadan seviyorum. Kısacası bir bütün olarak seviyorum. Hiç kimse bana bu yakıştırmayı yapamaz yaparsa da niyeti farklıdır” dedi.

“HAKLIYIZ VE BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

Basın mensuplarının “Seçim öncesi birleşme olabilir mi ?’ sorusunu cevaplayan Karadeniz, “ Şuana kadar ilk kez üç listeli bir seçim olacak. Bazı adaylar sözlerinde durmayarak yeniden aday oldular. Çıkmaması gerekiyordu. Biz haklıyız biz bu seçimi de kazanacağız. Herkese de kapımız açıktır” dedi.

“BU ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

“Siyasi ve ÇTSO adaylık döneminde mikromilliyetçilik ile karşılaştınız mı? “sorusu üzerine Karadeniz, “Türkiye’de bunlar yaşanıyor. Bunların gündemde tutulması doğru değildir. Bu zihniyetin üzerine gittik. Kim ötekileştirme yaptıysa biz ona karşı çıktık. Üç ilçemizde de bunların gündemden düşmesi gerekiyor. Bu tabuları yıkmak için uğraşıyorum. Ayrıca ayrımcı bir zihniyet ile de mücadele ediyorum. Eninde sonunda bu düşünceyi yıkacağız. Ayrı gayrımız yoktur. Herkes bu coğrafyada seçme seçilme hakkını kullanabilmelidir. Demokrasi böyledir. Vatandaşlıkta hizmette eşitiz. Tehlikeli bir zihniyete karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin başımın üstünde yeri var. Vatandaşlarımıza ve üyelerimize bölgesinden ve ilinden dolayı bakmam ve öyle de değerlendirmem. Bunun konuşulması bile ayıptır” dedi.

“SEÇİM OLMASAYDI İKİ ADAYI SAHADA GÖREMEZDİNİZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetimine 3.5’tan 4 notunu veren Karadeniz, “ Kendisi epeyce bir yol aldı. Odayı Türkiye’nin sayılı odaları arasına soktu. Yapmış olduğu hizmetler var ama yeterli değil” diye konuştu. “Kendinize rakip olarak kimi görüyorsunuz” sorusuna “ Ben kimseyi kendime rakip olarak görmüyorum” diyen Karadeniz “ Eğer gerçekten adil bir terazi varsa, terazi doğru tartıyorsa Ömer Karadeniz’in seçimi açık ara kazanması gerekiyor. Seçimi kaybetsem de kazansam da her daim vatandaşın yanında olan birisiyim. Seçimlerde sadece sahaya inmiyorum. Seçim olmasaydı iki adayı sahalarda göremezdiniz. Bizim Niyetimiz halis, akıbetimiz hayır olur. Biz bölgemize odamıza üyelerimize hizmet etmek istiyoruz. Bizi takip etsinler. Bu konuda müsterih olsunlar her daim yanlarında ve hizmetlerinde olacağız” dedi. Program sonunda ailesi ve dostları yeşil liste adayı Ömer Karadeniz’e sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!