Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ORDU; “ALİ ERTEM’DEN ÖZÜR DİLESİNLER”

ORDU; “ALİ ERTEM’DEN ÖZÜR DİLESİNLER”
Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu, ilçeye kazandırdığı 1445 ve 1446 adalara ilişkin yapılan itirazlara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Ordu yaptığı açıklamasında, belediyenin itirazlarını değerlendirerek, CHP’nin yolsuzluğa karşı çıkmadığını savundu. Ordu; “CHP’nin Ali Ertem’den özür dilemesi lazım” dedi.

“TOPRAK İÇİN TAVİZ VERİLMEZ”

Mustafa Ordu, açıklamasında; “1445 1446 adaya ilişkin yapılan itirazla dolayısıyla bir araya geldik. 1. 2012’de yapılan tadilatlar dolayısıyla plan değişikliği yapılmasını gerekli kılan herhangi bir nesnel gerekçeye mahal verilmemiştir. 2. Plan değişikliği ile taşınmazlara uyumsuz ayrıcalıklı yapılması hakkı tanınmıştır. 3.yapılan değişiklikler çok açık bir şekilde yoğunluk artışına sebep olmuştur. 4.yoğunluk artışına sebep olan yeşil alan yaratılmamıştır. 5. Değişiklikte kamu yararı bulunmamıştır. Biz bundan dolayı arkadaşlarımızla birlikte 9 senedir bu mücadeleyi verdik. Haklılığımız bu kararlarla birlikte ortaya çıktı. Haklılığımız ortaya çıkmasından dolayı bir an önce bu kararın uygulanması gerektiğini savunuyoruz. Ama Çerkezköy Belediyesi işin uzaması için ayrı ayrı maddelerden, imarla alakası olmayan maddeleri ortaya koyup zaman kazanmak için itirazda bulunmuştur. Bunun bir an önce gözetilmesi lazım. Mağdur olan siyasi arkadaşların veya bizim itiraz etmemiz üzerine mağdur ettiğimiz siyasi arkadaşların bu konunun olumlu sonuçlanmasıyla teselli bulması sağlanmalıdır. Benim bir çıkarım yok ama diğer siyasi arkadaşlarım için bu mücadelemi sürdüreceğim. Bu yüzden Çerkezköy Belediyesi’ne itirazda bulunuyorum. Bu yer tadil edilerek yeşil alana geçirilmeli. Bunun örneği var İstanbul’da Demirören’in golf sahası mühürlendi. Ankara’da CHP’li belediye başkanı varken CHP’li şahsın yeri mühürlendi. Toprak için taviz verilmez. İster yabancı uyruklu olsun, ister yerli rantçılar olsun. Toprak, ya can verirsin ya can alırsın toprağını kurtarırsın. Burda yapılacak en ufak bir hatada kim sorunluysa toz duman olur. Benim kişisellerle alakam yoktur”

“TOPRAK KAYBINA SAHİP ÇIKMALARI LAZIM”

Açıklamasına şu sözlerle devam eden Ordu; “Bu adanın işlemlerini yapan memurlar o belediyede oturuyorlar. Onlara söylüyorum. O peşkeş çektiğiniz yerleri alıp yeşil alanı daha da genişletmeniz lazım. Biz mücadelemizi vereceğiz. İster kaale alın ister almayın. Hodri meydan diyorum. Her siyasi ilçe başkanına saygım var. Karşılığı olmadan mücadele veren ilçe başkanları ne olursa olsun, hangi siyasi partiyi temsil ederse etsin, böyle bir olaya kayıtsız kalmamalıdır. Çerkezköy’ün toprak kaybına sahip çıkmaları lazım” ifadelerine yer verdi.

“MUSTAFA ORDU’YU SAHAYA ÇIKARTMASINLAR”

Basın mensuplarının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla ilgili genel merkezlerin önünde çadır kuracak mısınız? Sorusunu yanıtlayan Ordu; “Süreç devam ediyor. Yine sahaya iner Mustafa Ordu, geçtiğimiz dönemlerde nasıl yaptıysak yine yaparız. Çadır kurarız. Beni sahaya indirmesinler. Eğer toprak yine verilmezse biz yine çıkar milletvekili adayı oluruz, uygulamayı anlatmak için sahada oluruz. Gideceğiz. Çadır da kuracağız. Genel başkanlar görüşür, görüşmez, onların bildiği iş ama ben mücadelemi vereceğim. Bu yolsuzluk Çerkezköy yolsuzluğu değil, hukuksal yolsuzluk. Bu alan 450 adet 100 metrelik dükkana bedeldir. Atatürk Caddesi esnafını benim yaptığım itirazlar kurtardı. KİPA’nın kurulmasına itiraz eden bendim. Ama insanlar bunları görmedi” dedi.

“GİDİP ALİ ERTEM’DEN ÖZÜR DİLESİNLER”

İlçe başkanlarına seslenen Ordu; “Kimseye taviz vermesinler. Biz bu olayın böyle olmasını istemezdik. Bu planı yapan kişi hala belediyede duruyor ve insanlara yanlış bilgi aktarıyor” diye konuştu. Belediyenin usulen itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine Ordu; “Şimdi usulen itiraz edebilirsin. Ama bunlar işin içinden başka şeyler arıyorlar. Usulü beklemeden o alanı kazandırmaları lazım. Belediye değiştiği zaman yeni yönetim bunları yapacak. İşi uzatmaktan ve boşluk aramaktan başka bir şey değildir bu. Bugün bir dükkanın bedeli 6 milyon. 450 adet dükkan için bu fiyat 2 milyar 700 milyona denk geliyor. Bu kadar rant sağlanacak burada. Cumhuriyet Halk Partililer buna itiraz etmezse hata yoktur demektir. Gidip Ali Ertem’den özür dilemeleri lazım. Buradan sesleniyorum. Gidin Ali Ertem’den özür dileyin. Bunun aksi bir sonucu yok. Ali yolsuzluk yaptı, şunu yaptı, bunu yaptı diye oy topladılar. Gidip itiraz etmedikleri sürece Ali Ertem’den özür dilemeleri lazım” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!