Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Açık Öğretim Lisesi ve Açık Ortaokul 1. Dönem sınavlarının 9 Aralık ila 20 Aralık tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Çevrimiçi sınavlarının başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saatinin dikkate alınacağını kaydeden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir. İlgili Makam Oluru Gereği: Online Sınavla ilgili olarak, "İnternet erişimi olmayan öğrenciler İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler. Engelli öğrenciler ise kendi durumları ile ilgili İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler. Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir. Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacaklardır” dedi.

“KATILMAYAN ÖĞRENCİ MEZUN OLAMAZ”

Telafi sınavı olmayacağını ifade eden Akman; “Belirtilen durumlar nedeniyle sınav anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacaklardır. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıran veya Mesleki Açık Öğretim/Açık Öğretim İmam Hatip Liselerinden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapan öğrencilerin, Açık Öğretim Lisesinin bütün mezuniyet şartlarını taşısalar dahi, mezun olabilmeleri için Açık Öğretim Lisesinde an az bir dönem sınavına girip en az bir dersten işaretleme yapması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesinde son dönem sınava katılmayan öğrenciler mezun olamaz. Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 14.10.2022 tarihinde sona ermiştir. 14.10.2022 tarihinden sonra cezaevinden çıkmış ve kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrenciler 20 Aralık 2022 tarihi öğlen saat 12.00’ye kadar halk eğitim merkezi müdürlüğü aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde gerekli işlemleri yapılacak ve 2022-1 dönemi sınavlarına katılımı sağlanacaktır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!