MODERN TESİS İNŞA EDİLECEK
Bin 727 metrekare inşaat alanına sahip olacak proje, iki katlı olarak inşa edilecek. Yeni hizmet binasında kadın ve erkek gasilhaneleri, bekleme salonları, çalışma ofisleri, arşiv, çağrı merkezi, imam odası ve gasil odaları yer alacak. İdari birimlerle vatandaşların hizmet alacağı alanlar aynı çatı altında toplanacak.
.jpg)
.jpg)
ESKİ BİNA YERİNİ MODERN TESİSE BIRAKIYOR
Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, mevcut gasilhanenin 1960'lı yıllardan bu yana hizmet verdiğini ancak gelişen Süleymanpaşa'nın ihtiyaçlarına artık cevap veremediğini söyledi.
Yüceer, mevcut binada kadın ve erkek cenaze işlemlerinin aynı alanda gerçekleştirildiğini, bekleme salonlarının bulunmadığını ve vatandaşların zor şartlarda hizmet aldığını belirterek, hazırlanan projeyle bu eksikliklerin giderileceğini ifade etti.
"EN ZOR GÜNLERDE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"
Sosyal belediyeciliğin yalnızca altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Yüceer, vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olmayı görev kabul ettiklerini söyledi.
Yüceer, "Belediyecilik bizim için vatandaşımızın ihtiyacı neyse onu hayata geçirebilmektir. En zor günlerinde hemşehrilerimizin yanında olmayı sosyal belediyeciliğin bir sorumluluğu olarak görüyoruz. Bu tesis sayesinde vatandaşlarımız cenaze hizmetlerini daha hızlı, daha sağlıklı, daha insani koşullarda ve kesintisiz şekilde alabilecek." dedi.
CENAZE HİZMETLERİ GÜÇLENİYOR
Cenaze hizmetlerinin yalnızca gasilhane hizmetinden ibaret olmadığını belirten Yüceer, defin ve nakil işlemleri, ailelere rehberlik hizmeti ile olağan ve olağanüstü durumlarda kesintisiz hizmet sunumunun da bu anlayışın bir parçası olduğunu ifade etti.
Göreve geldiklerinde 398 olan mezarlık sayısını 560'a çıkardıklarını kaydeden Yüceer, mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları, iç yol düzenlemeleri ile yaklaşık 50 bin metrekare kilit taş yol yapımının belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Bunun yanında mobil taziye hizmetinin hayata geçirildiğini, büyük mezarlıklarda yaşlı ve yürüme güçlüğü çeken vatandaşlar için akülü golf araçlarıyla ulaşım hizmeti verildiğini de dile getirdi.
"DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR YANINDAYIZ"
Hayatın her alanında vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Yüceer, altyapıdan ulaşıma, eğitimden çevre yatırımlarına, tarımdan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Vatandaşımızın bize ihtiyaç duyduğu her an yanında olmayı görev biliyoruz. Doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında hemşehrilerimize destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Temel atma törenine kurum ve kuruluşların yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.





Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.