Bu yıl ikincisi düzenlenen Trakya Oyun Kuşu Turnuvası’na Trakya Bölgesi’nden çok sayıda oyun kuşu yetiştirenleri katıldı. Oldukça heyecanlı geçen turnuvada kuş severler de yarışa katılan kuşçular kadar heyecanlı oldukları gözlemlendi. Yarışa katılan kuşçular yarışmanın son dakikasına kadar hangi kuşun yarışı kazanacağını dahi bilmekte zorlandıklarını dile getirdiler.
“BİRİNCİLİĞİ ALMAM BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”
Yarışmada ‘Şampiyon’ adlı kuşu ile birinciliği elde eden Şeref Altınay gazetemize şu açıklamada bulundu; “Trakya Oyun Kuşu Turnuvası’na katılıp katılmamam için biraz tereddüt etmiştim, ancak sonra Trakya Oyun Kuşu Turnuvası Başkanı Erkan Yiğit başkanımın destekleriyle katılma kararı vererek turnuvaya katılım sağladım. İyi ki katılmışım. Turnuva sayesinde de yeni arkadaşlar edindim. Birinciliği elde etmemde Kütahya’dan Hakan Demirci ve Metin Bağış ağabeylerime de çok teşekkür ediyorum” dedi.
“HAKEM HEYETİ ÇOK TİTİZ BİR ŞEKİLDE GÖREV YAPTI”
Şeref Altınay şöyle devam etti, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Turnuvada görevli hakem heyeti yarışmaya katılan oyun kuşlarına şu şekilde izleyerek not verdiler. Birincisi kuşun kafesten çıktığı anda ne kadar havada nasıl gezim yaptığı. İkincisi kaç takla attığı yani takla sayısının ne kadar olduğu, üçüncü kriter ise kaç metre fişek tuttuğu, nasıl taklalı indiği not alındı. Bu yarışmada tüm kuşlar canlı olarak izlenerek not verildi ve bu nedenle hiçbir şekilde şaibeye yer verilmedi” diye konuştu.
TURNUVADA DERECEYE GİRENLER
Trakya Oyun Kuşları ödül Töreni Kapaklı Kültür Merkezinde yapıldı. Kupa Törenine Avrupa Güvercin Birliği ve İstanbul Güvercin Federasyonları Başkanları, Trakya Oyun Kuşu Turnuva Başkanı Erkan Yiğit, AK Parti Çerkezköy ilçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yılmaz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Diriliş Ertuğrul Dizisinin sevilen karakteri Melikşah katıldı. Turnuvada birinciliği elde edenler Birinci; Şeref Altınay, Metin Bağış, Ertunç Dalakcı oldu. İkinci; Cuma Yeşiloğlu, Orhan Dolu, Kuşçu Ercan. Üçüncüler ise Şeref Altınay, Metin Bağış, Ertunç Dalakcı oldu.
2022 SEZONU KATILIMLARI BAŞLADI
Ayrıca Trakya Oyun Kuşu Turnuvası Başkanı Erkan Yiğit de yaptığı kısa açıklamasında 2022 yılı Oyun Kuşu Turnuvası yarışmasına katılımların başladığını ve müracaatların 1 Şubat’ta son bulacağını ve katılmak isteyen kuşçuları bu tarihe kadar müracaat ederek katılım sağlaması gerektiğini dile getirdi. Başkan Erkan Yiğit Turnuvaya katılan tüm katılımcılara da gösterdikleri katılım ve turnuvaya desteklerinden dolayı teşekkür etti ve dereceye girenlerle yeni katılımcılara başarılar diledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.