Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TÜRK FUTBOLU’NUN EFSANESİ ÇERKEZKÖY’DE

TÜRK FUTBOLU’NUN EFSANESİ ÇERKEZKÖY’DE
Çerkezköy’de faaliyet gösteren Fevzipaşa Spor Kulübü tarafından okula dönüş etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Avrupa Altın Ayakkabı ödülü alan tek Türk Sporcu olan Tanju Çolak da katıldı.

Olimpiyat Halı Saha’da düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Efsane Türk Sporcu Tanju Çolak, Fevzipaşa Spor Kulübü Başkanı Kenan Topçu, Fevzipaşa Spor Kulübü teknik ekibi ve idari heyeti ile futbolcuların aileleri katıldı.

ÇERKEZOĞLU KAFE’DE AĞIRLADI

Etkinlik öncesi Avrupa Gol Kralı olan Tanju Çolak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’ın işletmecisi olduğu Çerkezoğlu Kafe’de ağırlandı. Sporcu ile bir süre sohbet eden Bayram, Çerkezköy hakkında Çolak’a bilgiler verdi. Sonrasında Çolak, Bayram ve Topçu, etkinliğin gerçekleştirileceği Olimpiyat Halı Saha’ya geçtiler.

“HAYATI, YAŞAMAYI ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşması Kulüp Başkanı Kenan Topçu tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan tüm öğrenci ve velilerine teşekkür eden Topçu; “Bugün ilk kez okula kavuşma etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizin okulu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz de okula kavuşmayı bekliyorlardı. Yakında kavuşacaklar. Burada Fevzipaşaspor Kulübü olarak iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle lacivert kıyafetli öğrencilerim, siz artık sporcusunuz. Güzel bir yaz sezonu geçirdik ama çocuklarımızın asıl hayatının okul olduğunu unutmaması lazım. Futbolcu da olsan okul hayatında başarısının yüksek olması lazım. Hayatta hedefiniz şu olsun büyürken hayatı yaşamaya öğrenmeye çalışın. Sizler artık birer yarışmacısınız, futbolu artık sadece bir eğlence aracı olarak görmeyip, bir meslek olarak edineceksiniz. Futbolculuk zevkli ama zor bir meslektir. Futbol özveri, çalışma ve hayatının düzenli bir şekilde ilerlemesini izler. Futbolu meslek olarak düşünüyorsanız bu söylenenleri yaptığınız taktirde eminim ki iyi yerlere geleceksiniz. Önce çok çalışacaksınız, iyi şeyler yapacaksınız. Futbolumuz bir sokak kültürüdür. Futbol sokakta oynanan bir oyundur. Ailelerimize pırlanta gibi çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Ve bu dünyayı kurtaracak olan da sizin yetiştirdiğiniz bu çocuklar olacaktır. Sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Evet çocuılar sizlere de çok önemli görevler düşüyor. Güldük, eğlendik, güzel bir sezon geçirdik. Ama asıl hayatınızın okul olduğunu unutmayın. İyi bir sporcu olmak için iyi bir öğrenci olmaya gayret edin. İdealiniz de hedefiniz de iyi olmak olsun. Büyürken hayatı öğrenmeye çalışın” dedi.

“ÇOK ŞANSLISINIZ”

Topçu’nun ardından konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram; “Geleneksel hale gelen ve her yıl yapmaya çalıştığımız bu etkinliklerde bizlerde sürekli buradayız. Bizim zamanımızda şimdiki çocuklarımız kadar şanslı değildik. Biz radyolarda, siyah beyaz televizyonlarda futbol seyrederdik. Şimdiki çocuklarımız dünyada en önemli futbolcular arasında yer alan “Kral” lakabıyla altın ayakkabıyı Türkiye’ye getiren Tanju Çolak’la tanışmış oldular. Sizler resim çektirme şansı buldunuz. Bizler sizin kadar yakından takip edemiyorduk. Sizler çok şanslı genç nesillerisiniz. Böylesine güzel ve disiplinli bir spor faaliyetlerinde bulunan bir kulüp ve kulüp başkanı var. Dolayısıyla çok şanslısınız. Ben çok değerli hemşerimiz Kral Tanju Çolak ve eşi Aysu Çolak’a geldikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GENÇ SPORCULARA ÖĞÜT VERDİ

Tanju Çolak ise, iyi bir futbolcu olmanın kurallarını geleceğin futbolcularına anlattı. Çolak “Kenan ağabey benim Samsunspor’da kaptanımdı. Benim için çok değerli ve çok kaliteli bir kişidir. Kenan ağabeyin yaptığı güzelliklerin buraya geldikten sonra farkına vardım. Tebrik ediyorum. Bu güzel kardeşlerimize yol göstermek, onlarla birlikte yol almak bizim boynumuzun borcudur. Bu yaşta çocuklara ne verirseniz onu alırlar, en azından kötü alışkanlıklardan uzak kalırlar. Fevzipaşa Spor kulübünde oynamak için bir başarı lazım, iki saygı lazım, üç, sevgi lazım, dört anne ve babayı dinlemek lazım. Eminim tüm çocuklarımız bir an önce antrenmanlarımızı yapalım, maçımızı yapalım, gollerimizi atalım, yarına iyi bir futbolcu olmak için çalışlarımızı sıkıntısız yerine getirelim düşüncesindeler. Futbolcu olmak istiyorsanız birinci kural aileni sevmek, ikinci kural teknik direktörünü sevmek, üçüncü kural antrenmanını sevmek. Bunları birleştirdiğiniz zaman futbolcu olmamak için hiçbir neden yok” diye konuştu.

HERKESLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Konuşmaların ardından 39 gol ile Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan futbolcusu ve 6 gol ile Süper Lig'de bir maçta en fazla gol atan futbolcusu rekorlarını elinde bulunduran, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü alan tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, etkinliğe katılan tüm öğrenci ve velilerle fotoğraf çektirdi. Etkinlik sonunda Çolak ve katılımcılar çalan müzik eşliğinde dans ederek, oyunlar oynadılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!