Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

UĞUR MUMCU’YU ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

UĞUR MUMCU’YU ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından 24 Ocak 1993 yılında şehit edilen Uğur Mumcu için anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda Şehit Gazeteci Uğur Mumcu’nun anıtına karanfil bırakıldı.

Uğur Mumcu anıtı önünde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, belediye meclis üyeleri, parti yönetimi ve üyeler katıldı. Aracına bomba konularak şehit edilen Gazeteci Uğur Mumcu için CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Meşalelerle yürüyen kalabalık, Mumcu’nun fotoğraflarının yer aldığı, “Vurulduk ey halkım unutma bizi” yazılı pankart taşıdı. Sonrasında anıt önünde program yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, konuşma yaptı.

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN SİZ DE BİR MUM YAKIN”

Dönmez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Uğur Mumcu ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu yıllar öncesinden görmüş, ‘cemaat’ yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır. Uğur Mumcu devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaranlar arasındaydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler birer birer karşımıza dikildi. Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde, gerçeğe ne kadar yaklaştığının kanıtıydı. Ülkemizde onlarca gazeteci-yazar aydınımız, siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. Tıpkı onlar gibi 24 Ocak 1993’ten bu yana Uğur Mumcu’yu katledenler de ortaya çıkarılamadı, faili meçhul olarak kaldı. Ama Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve cesur kalem gazeteciler yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor. Büyük önderimizin izinde tam bağımsız, laik, Türkiye sevdalısı olan biz yurtseverlerin Uğur Mumcu gibi yürekli insanlar gücümüze güç katıyor. ‘Ey işçiler, karanlığa küfretmeyin, aydınlık bir Türkiye için siz de bir mum yakın’ anısına derin özlem ve saygılarımla. Ruhu şad olsun. Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili halen meçhul olan suikast sonucu öldürüldü. Saygı ve minnetle anıyoruz. Dünyada yılın devlet adamı ödülüne layık görülen, memleket sevdalısı Dışişleri eski bakanlarından İsmail Cem’i de saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 “SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya; “30 yıl önce bugün, hain bir suikast sonucu hayattan koparılan cumhuriyetin çağdaş gazetecilerinden Uğur Mumcu’yu anmak için bir aradayız. Aynı zamanda hala faili meçhul olan, yine bir suikast sonucu aramızdan ayrılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i saygı ve rahmetle anıyorum. ‘Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben anti emperyalistim, ben bağımsız Türkiye’den yanayım, ben özgürlükçüyüm, ben insan hakları savunucusuyum, ben yobazların vurguncuların çıkarcıların düşmanıyım’ diyen ve kalemini hiçbir zaman satmayan Kuvay-i Milliye ruhuna bağlılığıyla tanıdığımız Uğur Mumcu; gerçekleri duymaktan korkanlar tarafından haince katledildi. Ve maalesef üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen basın özgürlüğüne vurulan ket ile mücadelemiz hala devam ediyor. Zorlamalara boyun eğmeyen gerçeklerin savunucusu, cesur kalem Uğur Mumcu ve tüm basın şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. Konuşmaların ardından Mumcu’nun anıtına karanfil bırakıldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!