Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YEL, “MART AYI İÇERİSİNDE GELİŞMELER OLABİLİR”

YEL, “MART AYI İÇERİSİNDE GELİŞMELER OLABİLİR”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Normale dönebilmek için vaka sayılarının azalması lazım. Hepimizin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Umuyorum ki mart ayı içerisinde bazı gelişmeler olur diye beklenti içerisindeyiz” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Yel, Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimi ile bir araya gelen Yel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“HİÇ KİMSE İŞ YERİNİN KAPANMASINI İSTEMEZ”

Yel, ‘Koronavirüs nedeniyle kapatılan iş yerleri ne zaman açılır sorusuna’ şu cevabı verdi; “Hem dünyada hem ülkemizde salgının seyri inişli çıkışlı. 11 Mart 2020 tarihinde ilk defa Türkiye’de görülen vakadan sonra hem ilimizde hem ülkemizde hızlı bir tırmanışa geçmiştir. Hükümetimizin aldığı tedbirlerle bu sayılar azalıyor. Ancak, insanoğlunun psikolojisi öyle bir şey ki rahatlamaya başladığımızı düşündüğümüz anda sanki hiç salgın yokmuş gibi hareket ederek ne yazık ki salgını arttırdık ve tekrar ikinci bir salgın dalgası ile karşı karşıya kaldık. Ve biliyorsunuz ki günlük vakaların 33 bine kadar yükseldiği zamanlar yaşandı. Çok şükür ki 5 bine kadar indi ama şimdi tekrardan 8 binlere kadar yükselme görüyoruz, yani bu iniş çıkış devam ediyor. Tabi hiç kimse her hangi bir işyerinin kapanmasından memnun olmaz. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız, ne hükümetimiz, ne de bizler herhangi bir şekilde bir kişinin bu konuda zarar görmesini istemeyiz. Dolayısıyla bununla ilgili olarak alınmış olan başta Çalışma Bakanlığımızın desteklediği, İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler, Sağlık Bakanlığımızın yönlendirmesi ve cumhurbaşkanımızın organizasyonunda halkımızın bu pandemi döneminden en az zararla çıkabilmesi için gerekli tedbirler alındı. Alınmaya da devam edecek.

Tabi asıl olan normale dönebilmek, normale dönebilmek için de vaka sayılarının azalması lazım. Hepimizin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Umuyorum ki mart ayı içerisinde bazı gelişmeler olur diye beklenti içerisindeyiz. Malum 15 Şubat’tan itibaren köy okulları açılıyor. 1 Mart’tan itibaren 8 ve 12 sınıflar ve anaokulları yüz yüze eğitime başlıyorlar ve aynı şekilde diğer sınıflar içinde bir özlemimiz var bir beklentimiz var. Hem okullarımızın açılması hem de esnafımızın normale dönmesiyle beraber inanıyoruz ki Türkiye bu süreci dünyada en alt hasarla atlatan ülkelerin başında gelecektir. Büyüme rakamlarına baktığımız zaman dünyada çok sayıda ülkenin, büyümüş, gelişmiş, kalkınmış ülke dediğimiz ülkelerin negatif büyüme ritmi ile 2020’yi kapattığını görmemize rağmen yakın zamanda açıklanan verilerle, Türkiye 2020’yi artı bir oranla kapatan bir ülke oldu. Buda gösteriyor ki 2021’in umutlu bir yıl olduğu ve insanlarımızın milletimizin bizden beklediği büyük yatırımlara devam edeceği anlamına geliyor. Turizm yatırımlarının inşallah 2021’de pandemi azalarak devam etmesi halinde turizm yatırımlarının artacağını diğer tarımsal desteklerin artacağı, işçi kardeşlerimize, memur kardeşlerimize daha iyi yaşam şartlarının sağlanacağı Türkiye görmek bu anlamda da çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!