Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YOL VERMEYEN SÜRÜCÜYE 652 LİRA CEZA

YOL VERMEYEN SÜRÜCÜYE 652 LİRA CEZA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Çerkezköy’de de yaya geçitlerine kırmızı çizgi uygulaması başladı. İlk Kırmızı Çizgiyi de İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban boyadı. Gün içerisinde de boyama çalışmaları sürerken sürücülere, yayalara yol verilmediği takdirde 652 lira cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Önce yaya’ uygulamasının ardından Çerkezköy’de yaya geçitleri farkındalık oluşturulması amacıyla kırmızı renge boyandı. Uygulama sırasında sürücülere de broşür dağıtılırken, yayaya yol vermeyen sürücülere 652 lira cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

652 LİRA CEZA

Çerkezköy Polisevi karşısındaki yaya geçidinde yapılan uygulamaya; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, polis, zabıta ekipleri ve öğrenciler katıldı. Çerkezköy Hükümet Caddesi üzerindeki yaya geçidinin iki şeridi sembolik olarak kırmızıya boyandı. Kaymakam Abban ve İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya ile birlikte öğrenciler de ellerine fırçayı alarak şeritlerin kırmızıya boyanmasına katkı sağladı. Etkinlik kapsamında ayrıca öğrencilere düdük verilirken, sürücülere de broşür dağıtıldı. Broşürde, ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın. 2198 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır” hükmü getirilmiştir. Yayalara ilk geçiş hakkı zorunluluğu getirildi. Yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verin. Bu kurala uymayan sürücülere 652 TL idari para cezası uygulanacaktır” ifadeleri yer aldı.

“BU KONUYA DİKKAT ÇEKTİK”

Sürücülere yaya önceliği hakkında bilgilerin anlatıldığı broşürlerden dağıtan Kaymakam Atilla Selami Abban, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu uygulamayı ilçemizde de hayata geçirdik. Sürücülere özellikle ışıkların olmadığı yaya geçitlerinde yayanın üstünlüğü anlattık. Çektiğimiz kırmızı çizgilerle de bu konuya dikkat çekmiş oluyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!