Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

YUSUF ÇETİN’DEN MUSTAFA ÇETİN’E: “ŞOVDAN BAŞKA İCRAAT GÖREMEDİK”

YUSUF ÇETİN’DEN MUSTAFA ÇETİN’E: “ŞOVDAN BAŞKA İCRAAT GÖREMEDİK”
İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e eleştirilerde bulundu. Seçimden bu yana 2 yıl geçmesine rağmen Kapaklı’da gözle görülür değişim olmadığını öne süren Çetin, Mustafa Çetin’i fotoğraf çektirmek ve şov yapmaktan başka icraat gerçekleştirmediğini söyledi.

İki yıldır verilen vaatlerden hangilerinin Kapaklı’da gerçekleştirip gerçekleştirilmediğinin kamuoyu ile paylaşılmadığını ifade eden Çetin; “Kapaklı Belediyesi Başkanı Sn. Mustafa Çetin’in yaptığı/yapamadığı icraatlar nedeniyle 2 yıldır sabırla beklemekteyiz. Bizim bildiğimiz, Kapaklı Belediyesi Başkanı sayın Mustafa Çetin, Kapaklı halkına vermiş olduğu vaatlerin bu 2 yıl içerisinde ne kadarını gerçekleştirdiğini henüz kamuoyu ile paylaşmadı. Sayın Mustafa Çetin 2019 yılında devralmış olduğu Kapaklı Belediyesi ile ilgili 2 yılda hangi projelere gerçekleştirmiştir? Seçim vaatlerinde vaat etmiş olduğu 45 projeden hangisini gerçekleştirildiğini kamuoyuna paylaşmasını/açıklamasını bekliyoruz. Görevi devraldığı günlerde belediye bünyesinde kurulmuş olduğu Kent A.Ş. isimli şirketin bu 2 yıl içerisinde karlılık durumu nedir. Belediyeye ne gibi katkıları vardır, bunların kamuoyu ile paylaşılmasını kendisinden bekliyoruz. Belediye bünyesinde önceki dönemlerde ihtiyaçtan fazla personel/işçi olduğundan şikâyetleri vardı. Belediye başkanlığına geldiğinden bu güne belediye bünyesine veya iştiraklerine kaç kişi alındı?” diye sordu.

“YEREL HALK BURALARDAN NASIL FAYDALANACAK?”

İYİ Parti olarak bugüne kadar olumsuz eleştiri yapmadıklarını sözlerine ekleyen Çetin; “Ancak Kapaklı halkının bizlere verdiği muhalefet görevi olarak, bundan sonra herbir oyun hesabını sormak adına, belediyecilik anlamında Sayın Mustafa Çetin’in neler yaptığını sormamız gerektiğinin zamanı gelmiştir. Bir belediye başkanının yapması gerekenler; vatandaşın kullanabileceği sosyal alanları arttırmak, kentin daha yaşanabilir hale getirilmek, ulaşılabilir olmak ve vatandaşın dilek ve isteklerini yerine getirebilmek için çaba sarf etmektir. Bu dönem zarfında yapılan tek icraatın (o da daha önceki dönemlerden planlanmış bir çalışma) Pınar Bulvarında yapılan üstyapı ve ışıklandırma çalışmalarıdır. Bunun dışında (bu çalışmalarda da bizce hata ve eksikler var) tamamlanmış ve hizmete sunulmuş herhangi bir icraat olmadığı ortada durmakta. Şova yönelik rutin yapılması gereken çalışmalar ile fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz. Ayrıca burada yapılan peyzaj çalışmalarında normalden çok daha yüksek meblağlar ile alımlar yapıldığı, doğal ortamın betonlaştırılarak Sünni hale getirildiği vatandaş tarafından da bizlere iletilen konulardır. İkizgöller projesinin ihale edildiğini biliyoruz. Fakat bu projenin kapaklı halkına sosyal anlamda ne kadar hizmet edecek veya sadece turizm amaçlı mı kullanılacak yerel halk buralardan nasıl faydalanacak?” ifadelerine yer verdi.

“HİÇBİRİNİ YERİNE GETİRMEDİ”

Mustafa Çetin’in vaatlerinin hiçbirini gerçekleştirmediğini öne süren Çetin; “Sayın Mustafa Çetin seçimde vaat etmiş olduğu hizmetlerin bugüne kadar hiç birini yerine getirmediğine şahit olmaktayız. Ancak devletin yapmış olduğu yatırımları kendi yatırımları imiş gibi anlatmaya çalışmakta ve kendilerine mal etmektedir. Bunlara ilaveten sayın Mustafa Çetin seçim çalışmaları sırasında kazandıkları takdirde devlet yatırımlarının çok kısa süre içerisinde Kapaklı'ya kazandırılacağı sözleri vermişlerdi, ancak bugüne kadar devlet yatırımlarının Kapaklı'ya geldiğini gören olmamıştır. Yıldızkent kavşağı devlet hastanesi ve diğer devlet kurumlarının Kapaklı'ya kazandırılması konusunda ne aşamada veya bu yatırımlar ne zaman Kapaklı'ya kazandırılacak? Bu konuda da kendilerinden bir açıklama bekliyoruz. Sayın Mustafa Çetin; Belediye başkan yardımcıları Adem Sekmen ve Veysel Güven’in görevden alınmaları konusunda çeşitli iddialar ortada dolaşmakta. Bir belediye başkanı olarak görev değişikliği yapmak en doğal hakkınız olmasına rağmen Milletvekilleri ve İl başkanı istemiyor diye görevden almak ne kadar doğru bir yöntem? Geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan haberlerde bir Belediye Başkan Yardımcısının 550 bin Dolar ile ilgili iddialarda Kapaklı belediye başkanı olarak sizin de isminiz geçmekte bu konuda yasal yollara başvurdunuz mu? Bu belediye başkan yardımcısının görevden alınması ile bu iddiaların ilgisi var mı? Her meclis toplantısında Muhalefet Meclis üyelerine “sizin de çocuklarınız ile çalışıyoruz” demek ne anlama geliyor? O çocuklar orada sadece Meclis üyesi çocukları olduğu için mi çalışıyor?” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!