Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY; “BÜTÜN UNUTTUKLARINIZI BİZ YAPTIK”

AKAY; “BÜTÜN UNUTTUKLARINIZI BİZ YAPTIK”
Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay; “Açılışını yaptığımız binanın gölgesinde ‘hiçbir çivi çakmadılar’ diye cümle kurmuş. Kafayı çevirseydin de bir baksaydın. Kocaman çivi gibi bir bina yaptık, kafayı çevirip baksaydın. 30 yıl unutmuşsun. Bütün unuttuklarınızı biz yaptık” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’ye, Fevzipaşa Mahallesi’nde düzenlenen mitingde cevap verdi. Öğe’nin “Veliköy’de bir çivi bile çakmadılar” sözüne cevaben Akay; “Kafayı çevirseydin de bir baksaydın. Kocaman çivi gibi bir bina yaptık, kafayı çevirip baksaydın. 30 yıl unutmuşsun. Bütün unuttuklarınızı biz yaptık” dedi.

“HAYATIN HER ANINDA SİZİNLE BERABER OLDUK”

Fevzipaşa Mahallesi sakinlerini selamlamasının ardından Akay, konuşmasına şu sözlerle başladı; “10 yıldır, sokak sokak kapı kapı, Çerkezköy’ün her alanında, Fevzipaşa’nın her alanında birlikte mücadele ettik. Kıymetli komşularım, hemşerilerim, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum hepinizi. 10 yıllık bir mücadelenin içerisinde Çerkezköy’ün her alanında, her yerinde yeraltında, yerüstünde hemşerilerimizle yanyana, omuz omuza mücadele verdik. Bu mücadele Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına verdiğimiz mücadeleydi. Birlik beraberliği bu topraklarda hâkim kılma mücadelesi verdik. Fevzipaşa Mahallesi’ni, Gazi Osman Paşa Mahallesi’ni su baskınlarından kurtarma mücadelesiyle geçen, altyapıya hizmet ettiğimiz bir 10 yıllık mücadeleden geliyoruz. Bu 10 yıllık mücadelede Çerkezköy’de yeni Pazar yerlerini, Atatürk Kültür Merkezi’ni, yarı olimpik yüzme havuzunu, 29 Ekim Spor Kompleksini, bu dönem 2 yeni ilaveyle 3 yeni düğün salonunu, ek hizmet binalarını açmaya devam ettik. Viyadüklerle, bağlantı yollarıyla Çerkezköy’ün trafik sorunlarına çözüm getirmeye çalıştığımız bir 10 yıldı. Çerkezköy’ün çocuklarını 150 yeni park alanıyla buluşturduğumuz, yeni meydanlarıyla buluşturduğumuz bir dönemdi. Bu dönem Halk Ekmek Fabrikasını Çerkezköy’e kazandırdık. Çerkezköy’ün kendi malı Halk Ekmek AŞ’yi kurduk, bu dönem vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yeni kreşlerimiz oldu bu dönem. Çocuklarımıza, gençlerimize hazırlık kursları verdik. Kütüphanelerde, etüt salonlarında gençlerimizi bir araya getirdik. Yaz spor kursları, kış spor kurslarında hemşehrilerimizle buluştuk. Atatürk Kültür Merkezi’nde, Mahalle Evi’nde kültür kurslarında bir araya geldik. Festivallerde gençlerimizle buluştuk. Yan yana geldik, kol kola verdik. Milli bayramlarda, pandemide dahi TIR’ın tepesinde hemşehrilerimizle milli bayramın coşkusunu, heyecanını yaşadık. 10 yılda İstasyon’da, Kızılpınar’da yeni futbol statları, açık kapalı yeni spor alanlarıyla buluştuk. 10 yılda her an herkesin yanında, iyi günde, kötü günde, zor anda, mutluluğu paylaşan, sevinci paylaşan, acıyı paylaşan bir belediye olduk. Düğünde beraberdik, cenazede beraberdik. Mutlu anı beraber paylaştık. Zor anı da beraber paylaştık. Her an herkesin yanında bir belediye, her an herkesin yanında bir belediye başkanı olmak için çalıştık. Yeni taşınana hoş geldine giden, yeni doğana hoş geldine giden bir belediye olduk. Sosyal anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşının her an yanında olan bir belediye olduk. Yalnız yaşayan yaşlısını unutmayan, Ramazan’da iftar sofraları kurarak konuyu komşuyu aynı sofrada buluşturan bir belediye olduk. Kandili unutmayan, işe giden vatandaşını bir bardak çorbayla işe uğurlayan bir belediye olduk” ifadelerini kullandı.

“KAPISINDA YATACAĞIZ, O KARARI ALDIRACAĞIZ”

Fevzipaşa Mahallesi’nin sorunlarını aktaran Akay; “Birazdan sıkıntıları anlatacağım. Dertleşmeye geldim bu akşam. 5 yılda Fevzipaşa Mahallesi’nde, su baskınları yaşanan Hayri Batur Caddesi’nde, Halide Edip Adıvar Caddesi’nin arka kısımlarının tamamında, Güveniş Caddesi’nde, 6 kilometreye yakın yağmur suyu hattı döşedik. 31 sokakta asfalt, beton yol çalışmaları yapıldı. 10 yılda toplam 81 sokakta asfalt beton yol çalışmaları yapıldı. Yine 10 yılda 15 yeni parkla buluştuk Fevzipaşa’da. Fevzipaşa Mahallesi’nin 2 temel sorunu var. Bunlardan birincisi küçük sanayi sitesi. İkincisi içme suyu hatları. Bu 5 yılda bu iki temel soruna eğilememe sebebimizin tarifini yapacağım. Bu dönem Küçük Sanayi Sitesi’ni Fevzipaşa Mahallesi’nden söküp Pınarça yolunun alt tarafındaki alana götürme mücadelesini sizlerle paylaşacağım. Şu anda Çerkezköy’ün sınırlarında 857 tane küçük sanayi sitesi esnafı var. Biz son 5 yılda Güveniş Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Hayri Batur Caddesi arasında kalan alanda apartmanlar altında 220 esnaf, küçük sanayi sitesi içerisinde 200 esnaf, Çerkezköy’ün diğer mahallelerinde toplamda 857 esnafı bu alanda söküp alma mücadelesi verdik. Biz 2 Haziran 2020 tarihinde burayı buradan söküp almak için Valiliğe yazı yazdık. Valilik olur cevabını bakanlığa 16 Temmuz 2020 tarihinde göndermiş. Bir imzayı atabilselerdi biz bugün küçük sanayi sitesini bu mahalleden söküp alma mücadelesine başlamıştık. Biz Çerkezköy için mücadele ederken, Çerkezköy’ün sokaklarından, apartman altlarından esnafımızı söküp almaya çalışırken, bu arkadaşlara ‘bize yardımcı olun. Bakanlıkların kapısında bu işe destek olun’ derken, bu taleplerin tamamını görmezden gelen bir bakanlıkla karşı karşıya kaldık. Şimdi diyoruz ki 3 buçuk sene bizi oyaladınız. Çerkezköy Belediyesi oradaki küçük sanayi sitesi esnafıyla iş birliği içerisinde bu sanayi sitesini oradan alıp Pınarça yolundaki alana taşıma mücadelesi verecek. Biz bunu böyle yapacağız diyoruz. Bu arkadaşlar esnafımızın karşısına çıkıp ‘Biz bunu TOKİ eliyle yapacağız’ diyor. TOKİ eliyle bunu yaparsanız TOKİ oraya kendi başına küçük sanayi sitesini yapar, biz de buradaki esnafla, apartman altlarındaki hemşehrilerimizle baş başa kalırız. Bu kamu yararı kararını imzaladıkları andan itibaren biz buradaki esnafımızla el birliğiyle, işbirliği ile küçük sanayi sitesini taşıma mücadelesine başlayacağız. Bakanlığın 3 buçuk yıllık keyfi davranışını inşallah önümüzdeki 6 ay içerisinde kapısında yatacağız, o kararı alacağız. Küçük sanayi sitesini her şeye rağmen buradan taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“DESTEK OLSALAR DA OLMASALAR DA KURTARACAĞIZ”

İller Bankası’ndan kredi taleplerinin cevapsız kaldığını ifade eden Akay; “Biz bu dönem içerisinde mevcut büyükşehir belediye başkanımla beraber belediyelerin finansmanı İller Bankası’nın kapısını çaldık. İller Bankası’ndan Fevzipaşa Mahallesi dahil olmak üzere Çerkezköy’ün altyapısına yatırım yapabilmek için kredi talebinde bulunduk. Kredi talebimiz cevapsız kaldı. 10 Şubat 2021 tarihinde dönemin ilçe başkanı arkadaşıma ‘Şu İller Bankasına destek olun da Çerkezköy hizmet alacak. Krediye destek olun, omuz verin, Çerkezköy’e bir arpa boyu faydanız olsun, o krediyi verin, biz de altyapıya başlayalım’ diye talepte bulunduk. Kadir başkanım bizzat kendisi geldi, bu arkadaşlardan destek istedi. Bu arkadaşların bu millete zerre katkısı, zerre faydası olmadığı için bunları görmezden geldiler. Çerkezköy için ellerini taşın altına koymadılar, koymazlar. Bir omuz verip de kredi için hiçbir destekte bulunmadılar. Fevzipaşa Mahallesi’nde 5 ana caddede biz bu kazıları yapmadığımız için, bu altyapıyı yapmadığımız için üstyapı yapmadık. İnşallah bu dönem krediyi verseler de vermeseler de büyükşehir belediyesi ile beraber 5 ana caddede, 91 sokakta Fevzipaşa Mahallesi’ni karış karış kazacağız. Bu asbest borulardan Fevzipaşa Mahallesi’ni her şeye rağmen kurtaracağız. Destek olsalar da kurtaracağız, olmasalar da kurtaracağız” dedi.

“FEVZİPAŞA CAMİİ IŞIKLANDIRILACAK”

Osmanlı Camii gibi Fevzipaşa Camii’nin de ışıklandırma çalışmasını gerçekleştireceklerini ifade eden Akay; “Güveniş Caddesi’nde, Barbaros Caddesi’nde, Fevzipaşa Caddesi’nde Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yaptığımız işin aynısını yaparak inşallah Fevzipaşa Mahallesi’ni güzelleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nda Osmanlı Cami’ni meydanla buluşturmuştuk. Osmanlı Cami aydınlanmıştı. Şimdi de inşallah Fevzipaşa Cami’ni de aydınlatacağız. Biz bu işleri yaparken gecenin 1 buçuğunda buralarda birilerini görebilirsiniz sakın ha korkmayın. Biz bu milletin faydasına olan her işi yaparız. Cesaretle yaparız. Biz korkmayız kimseden. Bize ‘cami yıkıyorsun’ muamelesi yapanlara sesleniyorum. Burayı da aydınlatıp bu caminin güzelliğini ortaya çıkaracağız. Enflasyonun zor şartlarında geçinme zorluğu yaşayan vatandaşlarımıza destek olacağız. Çerkezköy’ün artan trafik sorununa çare olacak, otopark çözümleriyle bu sorunun çözümüne katkı sağlayacağız. Amfi’yi yıkacağız. Altına otopark yapacağız. Hemşehri dernekleri için buluşma yeri yapacağız. Çerkezköy’e bu dönem yeni bir açık hava sahnesi kazandıracağız. Akademi Çerkezköy’de liseye hazırlanan çocuklarımıza destek oluyoruz. Öğrenci sayımızı 5 kar artıracağız. Üniversiteye hazırlık kursları açacağız. Ambardere, İstasyon ve Bağlık’ta yeni düğün salonları yapacağız” dedi.

“VEFAKAR ÇERKEZKÖY”

Çalışma dönemlerinin pandemi ve deprem felaketiyle kısaldığını, buna rağmen birçok işi başardıklarını sözlerine ekleyen Akay; “Övünerek söylüyorum. 10 yılın son 5 yılındaki çalışma dönemimiz maalesef 5 yıl değildi. 3 buçuk yıllık bir dönem yaşadık. 1 buçuk – 2 yılını pandemi, deprem felaketiyle yaşadığımız bu dönem içerisinde biz yine vatandaşımızın yanında olduk. Birileri maske dağıtamazken, ‘eczaneden alman gerekiyor’ derken, biz kadınlarımızın ürettiği maskeleri mahalle mahalle, kapı kapı dağıttık. Bu millet bunları unutmuyor. Ben konuşurken boşa söylemiyorum. Vefalar Çerkezköy diyorum, cefakar Çerkezköy diyorum, çalışmanın ne olduğunu gören, bunun adını koyan, destek olan, yanımızda olan Çerkezköy diyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ramazan ayı birlik, beraberlik demek. Biz 10 yıldır hemşehrilerimizi iftar sofralarında buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“SİZİN UNUTTUKLARINIZI BİZ YAPTIK”

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin  ‘Son 10 yılda Veliköy’de hiçbir yatırım yapılmadı, bir çivi çakmadılar’ sözüne cevap veren Akay; “Allah’ıma çok şükür 10 yıldır hiçbir iftar sofrasında elime mikrofonu alıp da siyaset yapmadım. Allah bana yaptırmasın. Şimdi duydum. İftar sofrasını kurmuşsunuz, iftar sofrasında siyaset yapıyorsunuz. Dün akşam Veliköy’de, ‘Son 5 yılda Veliköy’de hiçbir yatırım yapılmadı, hiçbir çakmadılar’ demişler. Biz 1993 yılında yapılan, 30 yıldır atıl bırakılan yapıyı aldık, evvelki akşam açtık. İçinde kreş, etüt odaları, dijital kütüphane, taziye evi, 112’ye yer, muhtarlık binası, kitap kafe diye açılışını yaptığımız binanın gölgesinde ‘hiçbir çivi çakmadılar’ diye cümle kurmuş. Kafayı çevirseydin de bir baksaydın. Kocaman çivi gibi bir bina yaptık, kafayı çevirip baksaydın. 30 yıl unutmuşsun. Bütün unuttuklarınızı biz yaptık. Atatürk Viyadüğü yaptınız, yürümeye yolları yok. 29 Ekim Spor Kompleksi yaptınız, ahıra dönmüştü. Çocuklar için spor alanına çevirdik. Tarih herkesin aynası bu topraklarda. Biz bu toprakların geleceği için mücadele ettik. Unutmamamız lazım. Tarih hepimizi aynası, benim de aynam. Ben 10 yıllık mücadelenin içerisinden geliyorum. Korkmadan, cesaretle ‘hemşehrilerim beni anlar’, ‘ben hemşehrilerime kendimi anlatırım’, ‘yaptığımız da anlatırım, eksiğimi de anlatırım’ diye söylüyorum. Biz bu topraklar için mücadele ederken, ‘termik santral yapılmasın’ derken, Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşları, gazeteci arkadaşlarımızla ‘Maraş’ta ne olmuş, Muğla’da ne olmuş, millet nasıl küle boğulmuş’ diye gidip bakarken, birileri ‘kömürlü termik santral ile hava kirliliği azalacak’ diye paylaşım yapmış. Biz bu çocuklar küle boğulmasın, kömürle yaşamasın diye kapı kapı gezerken, o aldığı talimatla ‘termik santralle hava kirliliği düzelecek’ diye bu millete yedirmeye çalışıyordu. Bu milletin iyiliğini düşünmezsiniz. Siz etrafınızdaki 3-5 kişiyle, kurduğunuz zenginler kulübüyle, bunun dışında hiç kimseye fayda sağlamazsınız. Çıkın anlatın 5 yıllık ilçe başkanlığınız döneminde kime ne fayda sağladınız? Bu millet ortada bir oyun varsa çözer demiştim” diye konuştu.

“BEN KAZANMA MÜCADELESİ VERİRKEN BİRİLERİ KAYBETTİRMEK İÇİN DOLAŞIYOR”

Vatandaşlarla gönül ittifakı kurduklarını ifade eden Akay; “Bugün bir mücadeledeyiz. Seçime 10 gün var. Haftaya Pazar 10 yıllık mücadelemin karne günü. Ben bu karneden geçer not alacağıma inanıyorum. Size inanıyorum, size güveniyorum ben. 10 yıllık mücadelemde bugün kendimi kapı kapı, sokak sokak hemşehrilerime anlatıyorum. Bir kazanma mücadelesi veriyorum. Ben bu mücadeleyi verirken görüyorum ve biliyorum ki birileri kaybettirme organizasyonlarıyla ortalarda yeni yeni oyunlar kuruyorlar. Birileri kaybettirmek için gezip dolaşıyor. Bu millet ne oyunları bozdu, bu oyunları da bozar kimse merak etmesin. Ben alnım ak, başım dik yeniden Fevzipaşa meydanındayım. Bu gönül birlikteliğini kolay sağlamadık. Kim kiminle ne ittifakı kurmuş ben bilmem. Bizimkisi bir gönül birlikteliği. Biz çok sevdik. Bu gönül ittifakını da kolay kurmadık. Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen herkesle kurduk bunu. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmedik, gözetmeyeceğiz. Hangi siyasi partiye gönül verirse versin, bu topraklarda buluştuğumuz, çocuklarımızı aynı okullarsa okuttuğumuz, beraber aynı cenazede saf tuttuğumuz hemşehrilerimize hizmet etme mücadelesi bu. Hiçbir ayrımız olmadı, olmayacak. Biz milletimizle mutluyuz. Biz birbirimize yeteriz. Siz etrafımızdaki 3-5 kişiyle kurduğunuz zenginler kulübüyle mutlu mesut yaşayın gidin. Siz bu millete bugüne kadar hiçbir şey vermediniz. Kimin hangi işini yaptın? Kimin hangi zor zamanında yanında oldunuz? Etrafınızdaki 3-5 kişi dışında kime ne faydanız oldu? Bunları herkes iyi biliyor. En iyisi siz dönün ticaretinizi yapın biz de milletimizle yan yana, kol kola bu topraklara hizmet etmeye devam edelim. En iyisi bu. 10 yıldır herkesin belediye başkanı olma mücadelesi verdik. 10 yıl önce belediyenin kapısından içeri girerken verdiğimiz sözün peşindeyiz. Hiçbir zaman bunu unutmadık. Bu 5 yılda da unutmayacağız. Geçmiş herkesin hafızalarında. Ayıran, ayrıştıran değil, birleştiren, kucaklaşan bir belediye olduk. Ayrımcılıktan nemalanan değil, kucaklaşmadan, beraber olmaktan güçlenen bir Çerkezköy olduk. Şimdi birbirimize tutunarak birliği, beraberliği, dayanışmayı artırmaya hazır mısın Fevzipaşa? 10 gün sonra yeniden sandıklarda buluşmaya hazır mısın Fevzipaşa? Ben annelerimize güveniyorum. Ben komşularıma güveniyorum. Bugün cesaretle diyorum ki Fevzipaşa’yı sokak sokak kazacağız. Bana diyorlar ki ‘bu kadar fazla kazacağım deme’ Toz, çamur vadediyorum Fevzipaşa’ya bu 5 yılda. Bir an evvel kazacağız. Bir an evvel bu dertlerden kurtulacağız. Güzel günlerde buluşacağız. Ben milletimin ferasetine inanıyorum. Cesaretle yollardayım, cesaretle karşınızdayım. 10 gün sonra buradayım. 10 gün sonra inşallah sizinle sandıklarda buluşacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!