Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALKAYA: “MESTAN ÖZCAN, VATANDAŞIN HANGİ YARASINA ÇÖZÜM BULUNMUŞTUR”

ALKAYA: “MESTAN ÖZCAN, VATANDAŞIN HANGİ YARASINA ÇÖZÜM BULUNMUŞTUR”
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya; “Sayın Ak parti il başkanının ‘Saha çalışması’ dediği sistemin içinde vatandaşın hangi kanayan yarasına çözüm bulunmuştur” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetimi, ilçede çeşitli STK ve Oda’lara ziyaretlerde bulundu. Kaymakamlık ziyaretlerinin ardından Kaplan ve Alkaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“BÜYÜKŞEHİR’İN BAŞARISIZLIĞINA ORTAK OLMAYACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a eleştirilerde bulunan Kaplan, şunları söyledi; “Ben il başkanımıza söyledim. İl başkanımız da Tekirdağ’da basın açıklaması yapmıştı. Dedi ki; ‘Biz bu saatten sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan hiç bir şey istemiyoruz’ Çünkü daire başkanlığı verilecekti verilmedi. Büyükşehir’in başarısızlığına ortak olmak istemiyoruz. Benim fikrim bu” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI ARAYIŞ İÇERİSİNDE”

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da; “Biz yerel yönetimlerde millet ittifakının çerçevesini o kadar güzel genişletmişiz ki, o kadar başarılı olmuşuz ki, şu anda hem yerelde hem de ulusal medyada da gazetecililerin sorduğu tek soru ‘Millet ittifakı ne oluyor’ Kimse Cumhur İttifakı’nı sormuyor. Millet ittifakı şu anda bölgelerinde başarılı az önce vekilimin de ifade ettiği gibi bizim yerel anlayışımızda al ver üstüne kurulu teşkilat ve ittifak sistemimiz olmadı. Ben bunu defalarca söyledim. Sayın vekilimizin de ifade ettiği olaylardı. Fakat şurada şu olayımız var. Cumhur İttifakı anlayışı çerçevesinde her şeye tamam diyebilecek bir yapımız yok. Millet ittifakında doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Bir ay öncesinde ben Büyükşehir’in eksiklikleri ve aksaklıkları doğrultusunda iki kere basın açıklaması yaptım. Esnaf odalarının bir talebi olmuştu. Su zamları ve nakdi yardımlar. Bugün sağ olsun millet ittifakımızın belediyesi Çerkezköy’de olduğumuz için rahatlıkla söyleyebilirim, bugünden itibaren esnafımıza 2 bin liralık yardımları başlatıyorlar. Buna aynı şekilde Büyükşehir nezdinde belediyemiz de gerçekleştiriyor. Su zamlarını yüzde 50 oranında geri çekme konusunda bir çalışma var. Bunu da gerçekleştirecek. Biz talep ettik katı atık bedellerini almaması konusunda. Sayın vekilimiz mecliste bunu gündeme getirdi ama Cumhur İttifakı’nın bileşenleri bu konuda destek vermiyor. Bizim derdimiz şu, Tekirdağ bizim memleketimiz, yaşanacak şehrimiz. Bunun iyi yapılabilmesi hususunda seçim zamanı yapılan bir iş birliğimiz var. Bu işbirliğinin ilerleyen zamanlarda nasıl yürüyeceğini genel merkez seviyesi karar verir ama dediğimiz gibi al-ver ilişkili bir ittifak anlayışımız olmadığından dolayı bir de doğrusuna doğru deyip yanlışına da bak yanlış bunu yapmaman gerekiyor, yaparsak sizinle birlikte açıklayarak yanlışları doğruya çevirmektir bizim derdimiz. O yüzden bizim ‘Yok Millet İttifakı’na çatırdıyor’ odur budur hikâyesi bizde pek tutmuyor. Cumhur İttifakı’na söylemek lazım. O kadar başarısızlar ki, ufaktan ‘eve dön’ çağrıları kamuoyunda. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ziyaretler. Demek ki bir arayış içindeler. Bizim böyle bir arayışımız yok. Biz milletimizle zaten ittifakımızı yaptık. İnşallah bu önümüzdeki genel seçimlerde, ittifakın çerçevesinde milletin sözünün geçtiği bir hükümet sistemi kurulacaktır” dedi.

“GEZİLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın ‘Saha gezilerinde diğer siyasi partiler yok, sadece biz varız’ sözünü de değerlendiren Alkaya; “Bende Sayın Mestan Beyin saha gezilerini takdirle karşılamış bir il başkanıyım. Önümüzdeki günlerde sanırım biz ziyaretimizi gerçekleştirdiğimiz zaman bunu biraz daha detaylı açacağım ama sanırım anladığım kadarıyla saha gezilerinde esnafın bankalara olan borçlarının galiba ötelendiğini müjdelemiş. Doğalgaz zammını geri çektiklerini anlatmış saha çalışmalarında. Faturalarını ödeyemediği için doğalgazları kesilen vatandaşların doğalgazlarını açtırmışlar, buradaki işsizliği yok ettiklerinin sözünü vermişler. Saha çalışması dediğin zaman bir hükümetin temsilcisinin bunları yapması gerekiyor. Ben de bunları yapmıştır diye düşünüyorum. ben bu saha çalışmasında ve dediğim gibi önümüzdeki hafta daha teferruatlı bakarız. Şu ana kadar gelen bilgilerde bu yok. Gurur duydum hükümet parti temsilcilisinin sahada çalışmasına. İnşallah bunları yapmıştır, bu sözleri vermiştir, çünkü iktidarın saha çalışması dediğin budur” diye konuştu.

“SAHA ÇALIŞMASINA KORUMASIZ GİDİLİR”

İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan da, konuyla ilgili olarak; “Birde yaptıkları saha çalışmalarına dikkat edin polis korumasında, devlet memurlarının korumasıyla, belediye başkanlarının ve bölge mülkü idare müdürleriyle birlikte gezmektir. Saha çalışması dediğiniz işte bizim yaptığımız gibi. İşte il başkanım, ben, ilçe başkanım. Korumasız, istediğimiz esnafa rahat rahat gidebiliyoruz. İstediğimiz esnafın da derdini dinliyoruz. Gerektiğinde de cevap veriyoruz. Saha çalışması dediğin budur. Onların dediği gibi amaçsız, gayesiz, çamur at izi kalsın diye saha çalışması yapılmıyor. Benim onlara verecek çok ciddi cevaplarım var ama şimdi zamanı değil zamanı geldiğinde hepsinin cevabını vereceğim” şeklinde konuştu. İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da; “Ben sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Önümüzdeki hafta geleceğimi ifade etmiştim. Sizden ricam önümüzdeki bir hafta içinde Sayın Ak parti il başkanının ‘Saha çalışması’ dediği sistemin içinde vatandaşın hangi kanayan yarasına çözüm bulunmuştur. Bunları siz de araştırın, ben de. Yanlış bilgi almış olabilirim. Hep birlikte bir değerlendirme yapalım olur mu? “diyerek konuşmasını noktaladı.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!