Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ASKER UĞURLAMA TÖRENLERİ YASAKLANDI

ASKER UĞURLAMA TÖRENLERİ YASAKLANDI
Tekirdağ İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun aldığı karara göre asker uğurlama törenleri yasaklandı

Tekirdağ il Umumi Hıfzısıhha Kurulu Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda, ülkemizde salgın bir hastalık haline gelen Koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirler görüşüldü.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Gelinen aşamada kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda normalleşme adımları atılmaya başlanmıştır. Bu amaçla; İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 10.06.2020 günü saat: 17.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanmıştır” denildi.

 

ASKER UĞURLAMA TÖRENLERİ YASAKLANDI

Toplantıda alınan kararlar ise şöyle; “Özel güvenlik eğitim kurumlarınca yapılan teorik eğitim ve uygulamalı eğitimler ile Valiliğimizce yürütülen özel güvenlik yazılı sınavları ve uygulamalı atış sınavları iş ve işlemlerinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu tarafından yayınlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde tavsiye edilen tedbirlere göre hareket edilmesine, İçişleri Bakanlığı 21.03.2020 tarihli Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 4 Nolu Kararı ile asker uğurlama törenleri yasaklanmıştır. Ancak asker uğurlamalarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarının yok sayıldığı görülmektedir. Salgın riskinin tamamen ortadan kalkmadığı göz önünde bulundurulduğunda, bulaş riskinin en aza indirilmesi için maske ve mesafe kurallarına uyulması ve sürekliliğinin sağlanması için asker uğurlama törenlerine izin verilmemesine, etkin bir şekilde uygulama ve denetim yapılarak önlem alınmasına, Yukarıdaki kararların mahalli idarelere bilgilendirilmesi, uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda; İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!