Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BU BELEDİYENİN BECERİKSİZLİĞİNE SON VERME ZAMANI GELDİ”

“BU BELEDİYENİN BECERİKSİZLİĞİNE SON VERME ZAMANI GELDİ”
Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe; “Çerkezköy’de yaşayan tüm hemşerilerimize hizmet sunmak için yola çıkıyoruz. Bu belediyenin beceriksizliğine son vermenin zamanı geldi” dedi.

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, İlçe Başkanı Salih Azbay, belediye meclis üyesi ve meclis üyesi adayları ile birlikte Çerkezköy-Ordulular Derneği’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette projeleri hakkında bilgi veren Öğe, Ordulu vatandaşlardan destek istedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Çerkezköy-Ordulular Derneği Başkanı Hasan Çiloğlu; “Biz dernekler olarak toplantı yapmıştık. Burada istek ve taleplerimizi aktarmıştık. Burada da çok değerli 2 meclis üyesi adayımız mevcut. İnşallah taleplerimize destek olacaklar. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ABDULLAH BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Sonrasında konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay; “Öncelikle sayın başkanım hemşerilerinden bahsetti. Ordu çok güzel güzide bir şehir. İşin açıkçası hemşeri konusunda değil ama Nuran ablamız insan ilişkileri çok güçlü, çok değerli bir büyüğümüz. Kendisine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Diğer meclis üyelerimiz ve adaylarımız da burada. Abdullah Başkanı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Abdullah başkanımıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

“10 YILDIR BASİRETSİZ BİR YÖNETİM VAR”

Sonrasında konuşma gerçekleştiren AK Parti’de uzun süre siyaset yapan İş İnsanı Akın Yılmaz; “Nuran ablamız, biz kurulduğumuz ilk dönemde kadın üye bulamadığımız zamanlarda kadın kolları başkanlığını yapmış çok değerli ablamız. Ben de bir Trabzonlu olarak siz çok değerli hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. İlçe başkanımız, belediye başkan adayımızla birlikte sizlerle birlikteyim. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Malumunuz 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldı. Tüm siyasi partilerde olduğu gibi biz de Cumhur İttifakı olarak Çerkezköy’ün her mahallesinde 148 bin seçmenimize dokunmak için sahalardayız. Sadece ilçe teşkilatı ve meclis üyeleriyle yapılabilecek bir işlem değil bu. Bizim hepsine ulaşmamız mümkün değil. O yüzden belediye başkan adayımız projelerini sizlerle paylaşacak. Sizler de evlere gittiğiniz zaman, komşularınıza gittiğiniz zaman burada açıklanan projeleri açıklayabilirsiniz. Çünkü Çerkezköy’de 10 yıldır basiretsiz bir yönetim var. Vatandaşımızda ümitsizlik, umutsuzluk aşınmış durumdadır. Büyükşehir de kendilerinde olmasına rağmen, aralarındaki sürtüşmeyi bitirememiş, burada 10 yıl belediye başkanlığı yapan Ali Ertem başkanımızın hizmetlerine çökmüş bir yönetim bulunmaktadır. Şimdi hizmetin daha çok olacağı Abdullah başkanımızı seçmenizi istiyorum. Sizlerin bizlere sahip çıkacağına inanıyorum. Ben Kapaklı’da biliyorsunuz aday adayıydım. Ama olmadı. Biz de nefsimize uymadık. Buralardayım, çalışıyorum. En iyi hizmetleri Çerkezköy’e Abdullah başkanımızın yapacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ardından konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Nuran Yeşil; “AK Parti kurulduğundan beri davamıza sahip çıkıyoruz. Akın başkanımıza ayrı bir parantez açıyorum. Yıllardır mücadele ediyor, asla küsmedi, darılmadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni hepiniz tanıyorsunuz ama kısaca kendimden bahsedeyim. AK Parti ilk kurulduğunda kadın kolları başkanıydım. Bana görev verseler de vermeseler de Nuran Yeşil olarak kapı kapı gezdim. Bugüne kadar 14 yıl aktif kadın kolları başkanlığı ve belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundum. Çocuklarımla beraber işimde gücümdeyim. Çerkezköy’de ne zaman ihtiyaç duyulsa ben de orada oldum. Yolumuza devam ediyorum. Dava insanıyız, davamızdan asla dönmeyeceğiz. İnşallah reisimizin yüzünü Çerkezköy’ü kazanarak güldüreceğiz. Esnafımız kan ağlıyor, muhattap bulamıyoruz. Güzel bir yönetimle artık Çerkezköy’ü tanıştıralım. Ben meclis üyesiyken 5 yıl zam yapmadık ama 5 yıl sonunda o günkü belediye başkanımız Ali Ertem arkadaşlar suya 50 kuruşluk zam yapmamız gerekiyor dedi. Ama o anki muhalefet basına, kamuoyuna yaydılar durumu, zam yapamadık. Şu an Trakya’nın, Türkiye’nin en yüksek su faturasını biz ödüyoruz. Sadece benim meclis üyesi seçilmemle olmuyor, belediye başkanımızı da oraya almamız lazım. Biz ekip olarak orada olmamız lazım. Hem Çerkezköy hem de büyükşehiri almak zorundayız. Vizyon projeleri hayata geçirerek Çerkezköy’ü AK Belediyecilik’e kavuşturacağız. Geldiğiniz için her birinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Sonrasında konuşan belediye meclis üyesi adayı Ünal Balcı, derneğe daha fazla katkı olacağını ifade ederek, “Bizin bu dönem meclis üyesi adayı olarak sıralamamız çok önemli değil. Amacımız davamızı daha yukarılara çıkarmak. Bizim bu davayı Abdullah başkanımızla birlikte daha ileriye götüreceğiz. Abdullah başkanıma tam destek istiyorum sizden” dedi.

“ÇERKEZKÖY’Ü ÇÖP, ÇAMUR VE ÇUKURDAN KURTARACAĞIZ”

Kendisini tanıtmasının ardından şu ifadelere yer veren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe de; “Çerkezköy’de ticaretle meşgulüm. Bizim Ordulu meclis üyesi adayımız Nuran ablaya ve Ünal abiye çıkmış oldukları yolda başarılar diliyorum. Biz yerimize, sıramıza bakmadan Akın Yılmaz abimle birlikte çalıştık. Üzerimize düşeni yaptık. Çünkü Ordulu hemşerilerimizin, Çerkezköy’lü hemşerilerimizin yüzü yere bakmasın. Çerkezköy’de Ceylan Sokak var biliyorsunuz değil mi? Raif Dinçkök Ortaokulu’nun orada. Ben orda dünyaya geldim. Ben Ordulu Mahallesi’nde doğdum, orada büyüdüm. Süt kardeşim var o da Ordulu. Ordulu hemşerilerimle her zaman bir araya geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu döneme kadar siyasi hayatımızda epey bir tecrübe geçti. Artık 31 Mart’ta bu kadroları belediyede gösterme zamanı geldi. Bu zihniyeti değiştirmenin vakti geldi. Ben bir hemşeriniz olarak sizleri bu kadrolarla mahcup etmeyeceğim. 2 aydır Çerkezköy’ün caddelerini, sokaklarını geziyoruz. Sorunları biliyoruz, çözme kabiliyetine sahibiz. Cumhurbaşkanımız belediyecilikte bizim ustamız. Biliyorsunuz İstanbul’u yönettiği zaman diliminde orayı çöp, çamur ve çukurdan kurtarmıştır. İnşallah biz de Çerkezköy’ü kurtaracağız. Yıl olmuş 2024 biz hala suyu, kanalizasyonu, yolu, kaldırımı konuşuyoruz. Ve şehit gittikçe daha yaşanılmaz hale geliyor. Kızılpınar’ın caddelerini gezdiğimizde 2. Kata su çıkmadığında bahsediyorlar. Fevzipaşa’da su kesintilerinden bahsediliyor. Kollektörle bu hattı ayırmayı bile beceremeyen bir belediye ile karşı karşıyayız. Trafiğimiz keşmekeşe dönmüş. 5 dakikalık yolu 20 dakikaya çıkaran bir Hindistan Trafiği yaşıyoruz. Yıldızım Beyazıt Mahallesi esnafımız mağdur. Şehrimiz gittikçe yaşanılmaz hale geliyor. Çerkezköy’ü daha yaşanabilir, daha aktif bir şehir haline getirmek istiyoruz. Sadece park yaptık demekle olmuyor. Geçen bir ev ziyaretine gittik, başkanım bu parkı kaldırın dediler. Bakım yok, pislik çok gidemiyoruz, her türlü pislik oluyor diye kaldırın dediler. Bunlar hepimizin şahit olduğu eksiklikler” şeklinde konuştu.

“CESARET BİLE EDEMEDİLER”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yönelik eleştirilerde bulunan Öğe; “Biz Pazar günü bir proje tanıtımı gerçekleştirdik. İlçemizle alakalı güzel projelerimiz var. Bunu Ordulu hemşerilerimize, Çerkezköy’de yaşayan tüm hemşerilerimize sunmak için yola çıkıyoruz. Bu belediyenin beceriksizliğine son vermenin zamanı geldi. Bugün Kızılpınar Mahallesi’nde büyükşehir belediye başkan adayımızla birlikte sahalardaydık. Her mahalle hizmetsizlik konusunda birbiriyle yarışıyor. Çerkezköy, AK Partili belediyelerin olduğu ilçelere göre çok geri kalmış durumda. Süleymanpaşa Belediye Başkanımız çehresini 5 yılda değiştirdi. Cumhur İttifakı ortağımız Silivri Belediyesi’nin çehresini değiştirdi. Çerkezköy bu üçgenin içerisinde gittikçe çöktü. Yolu, kaldırımı, suyu artık cevap vermiyor. Ali Ertem zamanında yapılan altyapının tamiri bile yapılamıyor. Hala asbes boru var ve bu borulardan evlerimize su geliyor. Asbes boru kanser yapan bir madde. Arabaların balatalarında bile kullanılması yasaklandı. 52 kilometrelik hattı seçim malzemesi olur diye kazmaya bile cesaret edemediler. İçmediğimiz suya Tekirdağ olarak en pahalı faturayı ödüyoruz. Yüzde 40 kayıp kaçak olan bu Tekirdağ’da yılda on bin patlak oluyor. Bunların da maliyeti bize yükleniyor. Doğalgaz faturasından fazla su faturası ödüyoruz. Evde meyve ve sebzeyi yıkamaya bile çekindiğimiz suya en pahalı faturayı ödüyoruz. Biz altyapı sorunlarını 2024 yılında konuşuyoruz. Biz bunu konuşmaktan hicap duyuyoruz. Bir belediye başkanı su sorununu çözemiyorsa bu belediye ne işe yarar?” ifadelerini kullandı.

“SİZE HİZMETKAR OLMAYA GELİYORUZ”

Ordululardan destek isteyen Öğe, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “İstanbul’da AK Parti’nin yönettiği belediyeler hizmet için birbiriyle yarışırken biz Çerkezköy’de çöpten, çamurdan, çukurdan bahsediyoruz. Her mahalle birbirinden harabe durumda. Çerkezköy maalesef aynı partinin iki belediye başkan adayının birbirine rakip olduğu Tekirdağ siyasetine kurban gidiyor. Yine aynı küskün belediye başkan adayları yarışıyor. Biz büyükşehir adayımızla birlikte çalışıyoruz ama CHP yönetimi burayı TESKİ yapmadı, büyükşehirin sorumluluğunda diyor. Sen ne işe yarıyorsun peki? Kusura bakma sen bu işleri yapamıyorsan görevini yerine getiremiyorsun demektir. Biz inşallah 2024’te Cumhur İttifakı belediyeciliğini sizlerle buluşturacağız. Sadece sizle yetmiyor, tüm hemşerilerimizin desteğiyle belediyeyi alacağız. Bu kadrolarla bizler bu hizmetleri yapacağımıza inanıyoruz. Bu kadrolara inanın, bu kadrolara güvenin. Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz. Sevdamız Çerkezköy demekle yetmiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağım diye vaktini orada geçirdi. Ama bizim hedefimiz Ordulu hemşerilerimiz, Çerkezköylü hemşerilerimiz, bizler sizin yanınızdayız. Sizlerden destek bekliyorum. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda bizlere güvenmenizi istiyoruz. Kimseye tepeden bakmadan, ayrıştırmadan, herkese, tüm mahallelerimize aynı hizmeti yapmaya, sizlere hizmetkar olmaya geliyoruz. Kimseye efendilik yapmaya gelmiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!