Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“ÇERKEZKÖY, HİZMETSİZLİKTEN ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

“ÇERKEZKÖY, HİZMETSİZLİKTEN ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe; “Çerkezköy’ün tüm sorunlarını dinliyoruz. Ve şunu görüyoruz; Çerkezköy kaderine terk edilmiş durumda. Her caddesinde, her sokağında, tüm Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimizin sıkıntıları var. Kiminin yolu, kaldırımı, kiminin suyu yok. Çerkezköy, hizmetsizlikten çökmüş durumda” dedi.

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Kars-Ardahan-Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Öğe’ye, İlçe Başkanı Salih Azbay, belediye meclis üyeleri ve adayları ve ilçe yönetimi eşlik etti. Ziyaret için Öğe ve ekibine teşekkür eden Dernek Başkanı Nihat Turan, Öğe’nin Çerkezköy için ve dernekler için vaatlerini sordu.

Sonrasında konuşma yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay; “Bizleri böyle güzel bir ortamda ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Siz değerli ailelerimizle birlikte olduğumuz için mutluyuz. Abdullah başkanımı siz değerli 3 güzergah üzerinde bulunan hemşerilerime emanet ediyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY, KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA”

Ardından konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Öğe; “Çerkezköy’de doğdum. Burada eğitimimi tamamladıktan sonra Namık Kemal Üniversitesi’nde doktoramı tamamlıyorum, inşallah bu sene bitecek. Daha önce 2 kez milletvekili adayı oldum. Şimdi de belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. 2014 AK Parti döneminden önce de Milli Görüş hareketi içerisindeydim. İnşallah şimdi de teşkilatımızla birlikte belediye başkan adayı olarak çalışıyorum. Hedefimiz kazanmak. 31 Mart’ta inşallah belediye yönetimini kazanacağız. Bu teşkilatların bir de mutfak bölümünde yer alan, bu programları hazırlayan, sahada afişler asan değerli yol arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Meclis üyesi adayı arkadaşlarımızla sabahtan akşama çalışıyoruz. Bu kadrolara destek olmanız lazım. 31 Mart’ta Çerkezköy’ün makus talihinin değişeceği bir fırsat var. Bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirirsek, ilçemizin çehresi değişecek. Biz aday adaylığıyla birlikte 2 aydır sahalardaydık. Çerkezköy’ün tüm sorunlarını dinliyoruz. Ve şunu görüyoruz; Çerkezköy kaderine terk edilmiş durumda. Her caddesinde, her sokağında, tüm Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimizin sıkıntıları var. Kiminin yolu, kaldırımı, kiminin suyu yok. Çerkezköy, hizmetsizlikten çökmüş durumda. Fevzipaşa’da sular kesik, Kızılpınar’da ikinci kata su çıkmıyor. Cumhuriyet Mahallemizde kanalizasyondan koku geliyor. Bağlık’ta koku sorunu var. Şehir gittikçe yaşanılmaz hale gelmiş. Son 5 yılda hiçbir mahallemize hizmet verilmiş. Bazı ev ziyaretlerinde diyorlar ki ‘Başkanım ya parkı kaldırın, ya da çöpten, kokudan, pislikten kurtarın’ diye. Şehir dışına gidiyoruz hava almak için. Önceden Kapaklı’dan bize gelirlerdi, şimdi biz hava almaya Kapaklı’ya Kazak Gölü’ne gidiyoruz. Süleymanpaşa’nın çehresi değişti, Kapaklı’nın çehresi değişti. Cumhur İttifakı ortağımız Silivri’nin çehresi değişti. Birçok ilçemizin çehresi değişirken Çerkezköy, sorunları daha da büyüyen bir ilçe oldu. Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz. İnşallah 31 Mart’tan sonra Çerkezköy’ü hizmetlerle buluşturup sorunları ortadan kaldıracağız" ifadelerine yer verdi.

“ÇERKEZKÖY’Ü AYAĞA KALDIRMAMIZ LAZIM”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Öğe; “Çerkezköy’de içmediğimiz suya en yüksek faturayı ödüyoruz. Beceriksiz yöneticiler yılda 10 bin patlağı tamir edemiyorlar. Bundan dolayı, kaçak sulardan dolayı faturaları biz ödüyoruz. Doğalgaz faturaları ile elektrik faturaları ile yarışan bir su faturası ödüyoruz. Çerkezköy’de 52 kilometre asbes boru var. Asbes malzemesi araçların balatalarında bile kullanılması yasak, çevreyi kirleten bir madde. Bu boruları bile değiştirmekten aciz kaldılar. Bakın Fevzipaşa Mahallesi’nde bir patlak yüzünden tüm mahallenin suları kesiliyor. Kızılpınar’da ikinci katlara su çıkmıyor. Diyorlar ki ‘Hidrafor takın’ kardeşim hidrafor taktık diyelim, elektrikler gidince de jeneratör mi takacağız. Kocameşe Piknik Alanı çöpten, pislikten geçilmiyor. Bakın biz proje yaptık Kocameşe’de. İçinde binicilik de olan piknik yapabileceğimiz çok güzel bir proje. Biz altyapıyı tamamlayıp, şu projeleri gerçekleştirdiğimizde Kızılpınar’ın çehresi değişecek. Bütün sorunlar bütün mahallelerde var. Tepe’de güzel projeler var diyorlar, Tepe’nin kanalizasyonu yok. Dışarı verilen su Kızılpınar’a doğru gidiyor ve bir rüzgar estiğinde o koku tüm Tepe’yi, Kızılpınar’ı sarıyor. ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyenlerin bu hizmetleri yapması gerekiyordu. Bunun altında kalırlar bu hizmeti yapmayanlar. İnşallah biz bu kadrolarla Çerkezköy’ü yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Cumhur İttifakı, belediyecilikte çok iyidir. Kimse o konuda AK Parti’nin üzerine su dökemez. Ama maalesef Çerkezköy, Tekirdağ siyasetine kurban edildi. Bazı arkadaşlarımız büyükşehirle bir rekabet içerisinde girdi. Bakın büyükşehirle koordine olmazsanız hizmet yapamazsınız. Park yapmakla olmuyor. Bakın tepede 4 tane işi yapmaya çalışıyorsunuz, olmuyor. Bir tarafta çocuklar, bir tarafta mangal, diğer tarafta gezi yapılırken, bir diğer tarafta da alkol alınıyor. Park pislik içinde. Şehir bu konularda hizmet alamadıkça maalesef halkımız da mutlu olmuyor. Çerkezköy, bu konumunu kaybetmiş durumda, mutlu değiliz. Trafik keşmekeşi var. 500 metrelik yolu gitmek için 2 kilometre dolanıyoruz. Biz planlarımızı yaptık, projelerimizi geliştirdik. Bizim işimiz gücümüz sözde değil, özde. Bizim için ‘Sadece Çerkezköy’ dedik. Biz bizim için önce Çerkezköy’ü ayağa kaldırmamız lazım. Bu hizmetleri yapacak kadroya sahibiz. Bu kadrolar sizleri mahcup etmez. 31 Mart’a kısa bir süre kaldı. Biz sizden sadece destek değil, arkadaşlarınızdan da destek istemenizi istiyoruz” dedi. Öğe’nin konuşmasının ardından sorular cevaplandırıldı. Sonrasında dernekte geleneksel olarak gerçekleştirilen saz eğlencesi düzenlendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!