Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİN: “DEVLET YATIRIMLARI İÇİN KAPI KAPI DOLAŞTIM”

ÇETİN: “DEVLET YATIRIMLARI İÇİN KAPI KAPI DOLAŞTIM”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin: “Bakın Ankara’ya yatırım için ilk gittiğimiz zamanlar Kapaklı’nın adından bir haberlerdi. Çok şükür artık Kapaklı diye büyük bir ilçenin olduğundan herkesin haberi var. Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. Toplantıda Başkan Çetin, Ankara izlenimlerini aktardı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu tamamlandı. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda komisyona havale edilen konular karara bağlandı. Toplantıda Kapaklı’da isimsiz park ve caddelere Şehit Nihat Kara, Şehit Birhan Er ve Şehit Recep Bekar’ın isimlerinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan Kapaklı Hacılar Çeşmesi mevkinde TESKİ tarafından su sondaj kuyusu çalışması için TESKİ’ye 10 yıllığına yer tahsisi oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonuna havale edilen konulardan biri olan eski muhtar Remzi Akgün’ün isminin yaşatılması konusu meclisin oy birliği ile kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne bağlı TOKİ’nin trampa konusu oy çokluğu ile kabul edilirken, dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.  Kapaklı Belediyesi’ne 442 metrekare alanın satışı oy birliği ile kabul edilirken, Belediyenin nakit kredi kullanımı konusu ise oy çokluğu ile kabul edildi. Kapaklı’da hizmet veren muhtarlıkların elektrik, su, doğal gaz ve internet gibi temel giderlerinin belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.

“KAPAKLI’YA MİLLET BAHÇESİ’Nİ KAZANDIRACAĞIZ”

Mecliste gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Meclis toplantısı sonrası konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, geçtiğimiz hafta Ankara’daki temaslarına ilişkin konuştu. Başkan Çetin, sağlık bakanlığında yaptığı ziyaretleri sonrası Kapaklı’ya yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin temeli önümüzdeki aylarda atılacak. Fakat şuan prosedürler işliyor ve hastaneyi tamamlayacak olan ÇOSB’nin bir de isim talebi var. Bunlar görüşüldükten sonra bir sorun kalmayacak.” dedi. Çetin, Kapaklı’ya kazandırılacak olan Millet Bahçesi ile ilgili de 18 uygulaması yapılması gerektiğini ifade etti. Mustafa Çetin, “18 uygulamasını projelendirilip bakanlığa sunduktan sonra Kapaklımıza istenilen millet bahçesini de kazandırmış olacağız.” diye konuştu. Kapaklı Karaağaç Mahallesi’nde bulunan tarihi cami ile ilgili de Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temasta olduğunu söyleyen Çetin, bu tarihi caminin de yeniden ilçeye kazandırılacağını söyledi.

YAĞMURLARDA KAPAKLI’NIN DURUMUNU GÖRDÜK

Çetin, devlet yatırımlarının Kapaklı’ya getirilmesi için kapı kapı dolşatığını söyleyerek, “Bakın Ankara’ya yatırım için ilk gittiğimiz zamanlar Kapaklı’nın adından bir haberlerdi. Çok şükür artık Kapaklı diye büyük bir ilçenin olduğundan herkesin haberi var. Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İsteriz ki Büyükşehir Belediyemizde ilçemize hizmet etsin. Çok iddialı söylüyorum, 2021 yılı bittiğinde Kapaklı’da asfaltlanmamış tek bir yol olmayacak. Yalnız, altyapıyı yapmadan üst yapıda değişiklik yapmanın hiçbir ehemmiyeti maalesef yok. Geçtiğimiz yağmurlarda Kapaklı’nın durumunu gördük. Bu konuyu Ankarada’da görüştük. Büyükşehir Belediyesi de elini taşın altına koyar kanalizayon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarını yaparsa Kapaklı’da sorun kalmaz biz de kendilerine çıkar teşekkür ederiz. Kapaklı’nın kaybedecek bir dakikası dahi yok. Bugün siyaset yapma zamanı değil, siyaseti zamanı ve yeri geldiğinde yaparız.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ KAPAKLI’NIN OLUYOR

Çetin, Büyükşehir Belediye tarafından yapılan fakat bir türlü sosyal ve kültürel anlamda kullanılamayan aksine vatandaşların su faturası ödediği yer haline gelen Kültür Merkezi’nin artık Kapaklı Belediyesi’ne tahsisi konusunda pürüz kalmadığının müjdesini verdi.  Mustafa Çetin, “Kültür Merkezi sonunda Kapaklı halkımızın hizmetin girecek. Maalesef tapusu bize ait olan yerde TESKİ bugün fatura kesip tahsilat yapıyor. Bunun hiçbir hukuki yanı yok. Akıl işi değil yapılan. Neyse ki bu konuyu da bitirip bu merkezi Kapaklı halkına açacağız.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!