Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU

KAPAKLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU
Kapaklı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kapaklı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen programlara Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk merasiminde, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anıta çelenk sundu. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla kutlama programı Kapaklı Şehir Stadı’nda devam etti.

“SONSUZA KADAR TAŞIYACAKSINIZ”

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kutlama programı öncesi statta hazır bulunan öğrencileri tek tek gezerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti. Akabinde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmasında 23 Nisan’ın önemine değinen Danışmaz, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Sizin bayramınız, hepimizin bayramı. Bu vatan uğruna canını vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimizi hürmetle yad ediyor, saygıyla selamlıyorum. Onların sayesinde bugün vatanımızda huzur içinde yaşıyoruz. İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. 102 yıl önceki coşkuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bir milletin gücünü geçmişinden alarak çağdaş dünyada muasır medeniyetler seviyesinin de üzerinde hak ettiği yeri alacağına olan inancım tamdır. Sevgili çocuklar, unutmayınız ki sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz. Unutmayınız ki ağaç köklerden beslenir, istikbal göklerdedir. Bir millet ancak kültürüne, kimliğine ve özüne bağlı kalarak yükselir. Bunun için bilmenizi istiyorum. Malazgirt’i, Çanakkale’yi bileceksiniz. 1071’de Anadolu’yu Türk’ün ebedi vatanı yapmak için bu toprakları açan ve 1915’te 250 bin şehit vererek bu ruhu taşıdığını ispat eden, ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ emrini alarak Çanakkale’yi geçilmez kılan dedelerinin asil anlayışını tanıyacaksınız ve sonsuza kadar taşıyacaksınız” diye konuştu.

“BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Danışmaz; “Bu tümsek koparken büyük zelzele, son vatan parçası geçerken ele, Mehmed’in düşmanı boğduğu sele, mübarek kanını kattığı yer’ olan Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, Büyük Taarruz’u bileceksiniz.Ve bin yıl boyunca kurduğun çağlar üstü medeniyetinle Dünya’yı bir güneş gibi aydınlattığın bu yurda göz dikerek, Türk’ü vatansız ve devletsiz bırakmaya yeltenenlere ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emrini alarak Sakarya’dan İzmir’e kadar soluklanmadan zaferden zafere koşan ecdadını mahcup etmeyeceksiniz. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini bileceksiniz. Üzerinde yaşadığın bu toprakların aynı zamanda seni de yaşama bağlayan vatanın ve varlık nedenin olduğunu bilerek vatanına sahip çıkacak ve canın pahasına korumayı kendine gaye edineceksin. Unutma, vatan sevgisi imandandır. Rengini şehitlerimizin kanından alan, üzerindeki ay ve yıldızı ile de Türk’ün imanını, inancını ve daima yükselmesini temsil eden bayrağını iyi tanıyacaksın. Varlığının ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağının ilelebet dalgalanması için bayrağını seveceksin, şanını koruyacaksın. Elden ele, nesilden nesile taşınması ve yere düşmemesi birinci görevin olacaktır. Barışı, kardeşliği, birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceksiniz. Bilirsiniz gökkuşağı yedi renkten oluşur. Renkler yan yana geldiğinde hiçbir insanın inkar edemeyeceği güzellikler oluşur. Bunu toprakta, kırlarda ve ormanlarda da görürsün. Bizler de her birimiz gökkuşağı renkleri gibiyiz. Neden yan yana gelmeyi, dostluklar kurmayı, kardeşliği, beraberliği yaşamayı başarmayalım? Öyle ise sabrı, tahammülü, başkalarını kendin kadar düşünmeyi, insanlara faydalı olmayı, kardeş olmayı öğrenmeli ve hayatına aktarmalısın.  Dürüst olmayı, çalışkan olmayı bileceksiniz. Ondan sonra da biraz daha büyüyeceksiniz. 23 Nisan’ın sadece şarkılar, oyunlar, şiirler, gösterilerle anlatılmayacağını, sadece bunları yaparak anlamını bulamayacağını göreceksiniz. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. Danışmaz’ın konuşmasının ardından Şehit Demet Sezen Anaokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Büyükşehir İsmet İnönü İlkokulu, Nazmiye Seyfettin Koçak Ortaokulu, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu ve Gazi Ortaokulu gösteri düzenledi. Gösterilerin ardından ilçedeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!