Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ULUSAL EGEMENLİĞİN 104’ÜNCÜ YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

ULUSAL EGEMENLİĞİN 104’ÜNCÜ YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI
Çerkezköy’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlend. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar 29 Ekim Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Merkez Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Akın, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇELENK SUNULDU

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda kutlamalar devam etti. Burada, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Erkan Bulut ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çocukların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. 

“ULUSAL EGEMENLİK SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Cumhuriyet güneşin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan TBMM’nin açılışının yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun ‘ Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, berrak sevdası bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. 23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. 23 Nisan bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” dedi.

23 NİSAN’I KUTLADI

Konuşmasının devamında öğretmenlere seslenen Danışmaz; “Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde; egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Sizin bunu gerçekleştirebileceğinizden eminim. Yapmakta olduğunuz bu kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir. Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Tepe İlkokulu öğretmenleri Selda Öztürk, Özge Can Soyak İldiz ve Ebru Yetkiner gözetiminde 3.sınıf öğrencilerinin geleneksel çocuk oyunları gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, 75.Yıl Ortaokulu öğrencilerinden Buğlem Ecrin Yanık ’23 Nisan Çocuk Bayramı’ adlı şiirini okudu. Azize Şahap Bozkurt Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterisi büyülerken, Tepe İlkokulu Halk Oyunları ekibinin Ege yöresine ait halk oyunları gösterisi ise büyük alkış aldı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında İlkokullar arası resim yarışması birincisi Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Elif Eylül Aydın’a, Ortaokullar birincisi 75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Berfu Canseven’e, Ortaokullar şiir yarışması birincisi Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi neva Çalışkan’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü tarafından takdim edildi. İlkokullar arası resim yarışması birincisi Çerkezköy BİLSEM öğrencisi Gülce Elçin’e, Ortaokullar arası şiir yarışması birincisi Veliköy Ortaokulu öğrencisi Dilek Baykuş’a ödüllerini Çerkezköy Tugay Komutanı Erkan Bulut takdim ederken, İlkokullar arası resim yarışması ikincisi Kızılpınar İlkokulu öğrencisi Havvanur Özkan’a, Ortaokullar arası şiir yarışması ikincisi Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Yaren Çetkin’e ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. İlkokullar arası resim yarışması üçüncüsü Zeki Algur İlkokulu öğrencisi Talha Belge’ye ve şiir yarışması üçüncüsü ÇOSB Ortaokulu öğrencisi Zeynep Akdoğan’a ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz verdi. Programda Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin  Tekirdağ yöresine ait halk oyunları gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, programda Çerkezköy Belediyesinin hazırlamış olduğu ‘ bale gösterisi’ de sahnelendi. Program öğrencilerin hazırlamış olduğu bayrak gösterisi ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!