Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY NE KADAR DİJİTAL?

22 Kasım 2018, Perşembe 16:43

Geçtiğimiz Salı gününün akşamında Çerkezköy Uğur Okulları, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda çok önemli bir seminer düzenledi.

Düzenlenen seminerin adı: “Eyvah Çocuğum Online”

İnternet kullanan hemen hemen herkesin bildiği bir kavramdır online... Online’ın Türkçesi, çevrimiçi demek.

Günümüzde kullandığımız kimlikler bile dijitalken, kimse “Ben dijital dünyaya ayak uydurmuyorum” diyemez. Yani, siz dijital dünyaya ayak uydurmazsanız bile, dijital dünya, siz farkında olmadan size ayak uydurtuyor.

Ve bence bu dijital dünyadan korkmamamız lazım. Ama bir şartla; o dijitali kendimiz üretip ve doğru bir şekilde kullanıyorsak!

*

Seminerin genel konusu, velilerin çocuklarını teknoloji kullanımında doğru yönlendirmesi şeklindeydi.

Evet, sorumuz şu şeklide olması gerekiyor: Çocuklarımızı teknoloji kullanımında ne kadar doğru yönlendiriyoruz?

Yani biz doğru bir yöne gidiyor muyuz ki, çocuklarımızı da doğru yönlendirelim?

Daha da açmak gerekirse, bizler teknolojiyi sadece tüketen insanlarız. Çocuklarımızı da en fazla daha güzel nasıl tüketilir şeklinde yönlendirebiliriz. Ama bizlerin teknolojiyi üreten insanlar olup, çocuklarımızı da bu üretime katkı sağlamaları için yönlendirmemiz gerekmiyor mu?

Hiç fark ettiniz mi?

Telefon ve bilgisayarınıza yakın bir durumdayken her hangi durumdan veya üründen bahsettikten bir süre sonra telefon ve bilgisayarda o bahsettiğiniz ürün ile ilgili reklam görebilirsiniz.

Bunun en net ve bariz açıklaması: dinleniyoruz.

Yani bir yandan da korkmamız lazım. Korkmamız lazım dediğim için de hemen korkmayın; yani sonuçta MİT, CİA peşinizde değil. Ama yasadışı bir şey yapıyorsanız da korkun tabi.

*

Gelişen teknolojiyle beraber şimdiki neslin bir önceki nesilden daha hızlı olduğu aşikar. Peki ya gelecek nesil nasıl bir hıza erişecek?

Bu soruyu gelecek nesilleri kuran bizlerin çok iyi düşünmesi gerek aslında. Gelecek neslin, teknoloji üretmesi için şimdiki neslin altyapı hazırlaması gerekiyor.

Bunun için de bilinçlenmemiz ve bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Çerkezköy Uğur Okulları da bu konuda çok önemli bir adım atarak hem kendi öğrencilerinin velilerine hem de diğer okullardan velilere dijitalleşmeyi ve dijitalleşmeye ayak uydurmayı, çok iyi bir sunum yapan Metin Akça ile aktardı.

Bu konuda yapılan bilgilendirmelerin çoğalması gerekiyor. Bir kurumun müdürü ile ocağı tüten bir evde oturan anne ile babanın teknolojiyi nasıl tüketeceklerini bilmeleri gerekiyor.

Bilinçsizce tüketim, sadece zarardır. Bu zarar hem maddidir hem de manevidir.

Akşam çocuklarının yanında cismen bulunup da ruhen bulunmayan kaç kişi var acaba?

Tikok uygulaması indirenlerin çocuğunu doğru yönlendireceğini hiç sanmıyorum… Düşünsenize, “Kimin oğluşu buuuu” ya da “Kimin kocişi buuu” şeklinde içerik üretenlerin çocuklarını teknolojiye yönlendirdiğini! 

Genel olarak teknolojiyi bilinçsizce tüketmek, toplumsal bir sorundur. Bu sorunun çözülmesi için de Uğur Okulları gibi bilgilendirme seminerlerinin yapılması gerektiği kanaatindeyim…

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum