Reklamı Geç
  • BIST
  • BTC
    65855.908$

SAYIN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇIK MEKTUP (2)

04 Mart 2024, Pazartesi 17:03

Sayın genel başkan; adaylardan mal beyanında bulunma talebinizi destekliyorum. Önceki yazılarımda daha aday adaylığı sürecinde çağrıda bulunarak mal beyanında bulunmaları gerektiğini söylemiştim. (Bana göre adaylık başvurularında beyan istenerek kriter olarak değerlendirilmelidir) Yapmadılar, bakalım sizin talebinizi yerine getirecekler mi? Ancak mal beyanı talebinizin eksik yanı olduğunu görüyorum. Nitekim rakipler o mal beyanlarının inandırıcı olmadığını söylüyor. Talebiniz olan mal beyanı göreve ilk kez seçilen kişiler için kabul edilebilir. En az bir dönem görev yapmış milletvekilleri ile belediye başkanları ve eşleri için yapılan mal beyanı açıklamaları yeterli değildir.

***

Büyük ihtimal rakiplerin itirazı da bundandır; haklıdırlar. Görev yapan milletvekilleri ve belediye başkanları mal beyanında bulunacaksa; kendileri, eşleri ve birinci derece tüm yakınlarının mal varlıklarını kapsayacak şekilde bir beyan olursa anlamı olur, aksi halde afiş için belediye bütçesinden verilen para çöpe gider, israftan başka bir işe yaramaz, inandırıcı olmaz. Çok iyi bildiğiniz gibi yeni çıkan SGK yasasından etkilenmesinler diye bebekleri bile sigortalı olarak çalışan gösteren insanlarımızın, neler yapabileceğini hatırlatmaya gerek bile duymuyorum.

***

Sayın genel başkan; Bazı sözde siyaset müsveddelerinin AKP’den kopya çekerek CHP’de trol şebekeleri oluşturdukları malumunuzdur. Böyle yapıların CHP içinde yer almalarına izin vermek, partiye ve adaya bir şey kazandırmaz. Bu güruhun gerçekleri sadece gerçekleri gündeme taşıyarak halkı uyandırmaya çalışanları iftiralarla, saldırılarla susturmaya, yok etmeye çabaladıklarını görüyoruz. Troller güneşin balçıkla sıvanmayacağını görecekler. Çünkü doğru tektir ve gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

***

Troller; doğrunun bulunması için yapılan sorgulamaya sırt dönerek, iftira ile algı operasyonu yaparak mağdur yaratmaya çalışıyorlar. CHP’ye yakışıyor mu? İftiralarla seçmen kandırmak yerine olayları sorgulayıp gerçekleri öğrenmelerini ve ona göre namuslu siyasi söylemde bulunmaları hem aday hem de parti için daha olumlu sonuçlar getirecektir. Çünkü rahmetli İsmet İnönü’nün dediği gibi memlekette namuslu insanlar en az namussuzlar kadar cesur olmazsa işler düzelmez. Atatürk ün partisinde siyaset yapanlar ağızlarından düşürmedikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le vatandaşı kandırmak yerine onun tüm varlığını milletine bırakmasını örnek alarak devletten hak etmedikleri paraları almamalarını, aldılarsa iade etmeleri gerektiğine inanıyor ve savunuyorum.

***

Sayın genel başkan; Seçim dönemlerinde peşin alınan üç aylık milletvekili maaşlarının iadesine yönelik yasal bir boşluk olduğu ortadadır. Millet fakr-u zaruret içinde yaşam savaşı vermeye çalışıyor. Çöplerden evine yiyecek toplayan yurttaşlarımızın görüntüleri yürekleri acıtarak TV ekranlarında dönmeye devam ediyor. Millet bu haldeyken emekli vekillerin yasal boşluktan faydalanarak peşin aldıkları üç aylık maaşın görevde olmadıkları bölümünü iade etmeme ısrarını anlamıyorum. Bunlar; yıllarca milletin sırtından maaş aldılar, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri için ömür boyu güvencelere kavuştular, doymadılar hala. Milletin sırtından çalışmadan aldıkları maaşları iade etmiyor, direniyorlar. CHP olarak çalışmadan, hak edilmeden alınan maaşların iadesi yönünde kanun teklifi hazırlayarak vermekte geç bile kaldığınızı düşünüyorum.

***

TBMM çoğunluğumuz yok yapamayız diyorsanız hiç olmazsa aynı durumda olan üstelik belediye başkanı adayı gösterdiğiniz CHP’li eski vekillerin bu paraları iade etmeleri sağlamak sizin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gelmiş geçmiş tüm tüm CHP genel başkanlarına ve millete borcunuzdur, hatırlatmak zorunda kaldığım için üzgünüm. İsterseniz hiç olmazsa bu kadarını yapabilirsiniz, inanın yaparsınız. P.M de alınacak karar ile devlet bütçesinden hak etmeden aldığı maaşı iade etmeyen eski CHP vekilini hiç vakit kaybetmeden kesin ihraç talebi ile disipline gönderme yetkiniz de var. Talebinize rağmen haksız aldıkları parayı iade etmeyen emekli vekiller hala CHP’de nasıl durabilir ki? İnsan anlamakta ve kabullenmekte zorlanıyor doğrusu.

***

Sayın genel başkan tam zamanı parti meclisi ile birlikte ayağa kalkın: Millet açlığa mahkum yaşam savaşı verirken hiç olmazsa CHP’li emekli vekillerin çalışmadan aldıkları maaşları iade etmesini sağlayın. Bu utanca daha fazla sessiz kalmayın. Hiç olmazsa bu kadarını yapabilirsiniz, yapmak zorundasınız. Seçmen karşısına üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olarak çıkın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum